Ja, Precise har fått ordentligt med stryk senaste veckorna på grusade förhoppningar om ett nära förestående genombrott i mobilbranschen. Dagens nedgång kan förklaras av ett uttalande av en analytiker i Korea som uppgav att Samsung inte kommer släppa några biometri-lösningar i sina mobiler förren tidigast H2 2014.

I min värld är det ingen stor nyhet, jag har hela tiden trott att Huawei eller HTC kommer vara först ut efter Apple. Därefter kommer Sony & Samsung, kanske kan även andra mindre aktörer som ZTE (Som också säljer väldigt många mobiler) komma före de större drakarna. Oavsett vilket så är det viktigare att det blir rätt, än att det går fort…

Apples lansering är ju en smyglansering med endast ett fåtal funktioner, och lite press så här i början som visar på sätt att komma runt biometrin är väl inte speciellt förvånande? Men helt ärligt så är ju fingeravtrycken säkrare än en pinkod… För att förfalska fingeravtryck så behöver du ju minimum en scanner som klarar högupplösta format, lim och lite papper… För att låsa upp en telefon med pinkod behöver du bara fråga ägarens barn, oavsett om de är 3 eller 15 så kan de koden… Så oavsett säkerhetslösning så behövs sannolikt en kombination av olika tekniker framöver.

Vad händer med kursen nu då?

Ja, jag tror att kursen ska upp härifrån, Precise måste ha haft en anledning att fråga efter pengarna i senaste emmissionen, och sannolikt ska pengarna användas för produktion av många Tactivo-skal, vilket i sin tur borde innebära större ordrar inom kort? Det tror jag i alla fall. Parallellt med det så fortsätter ju telefonillverkarna att tilldela Fingerprint “Design-Wins” vilket i förlängningen ger Precise licensintäkter.

Värderingen är fortfarande hög, men lite mer rimlig än för två veckor sen. Man ska dock har klart för sig att Precise alltid varit föremål för spekulation och kursen är väldigt nyhetsdriven, det kommer sannolikt fortsätta på det sättet, så ska man äga aktien så behöver man har ordentligt med is i magen, annars är det en intressant aktie även för trading eftersom den svänger så mycket som den gör…

En annan intressant sak jag upptäckte är att de verkar ha dålig koll på antalet aktier som styrelse & ledande personer innehar…

Se nedan utdrag från Insiderhandel, samt en inklippt nyhet från Nyhetsbyrån Direkt. I artikeln konstateras att Torbjörn sålt 180.000 aktier, och att han har 16.000 aktier kvar efter försäljningen. Tre veckor senare säljer han 23.955 aktier? Han hade ju bara 16.000 aktier kvar? Det är inga stora summor det rör sig om, men det är helt klart så att någon har fel i sina register.

Skärmavbild 2013-09-26 kl. 21.55.59

Gällande Thomas Marschalls försäljning av samtliga aktier så tycker jag orsaken han skyller på är tveksam.. Det kan ju inte vara så att frun får alla aktier? I de flesta skilsmässor delar man väl på tillgångarna? I så fall hade det ju räckt att sälja hälften om han nu trodde att bolagets aktiekurs skulle fortsätta mot stjärnorna?

Tror inte de institutionella investerarna som slängde in drygt 80 MSEK i bolaget för några veckor sen är jättenöjda med utvecklingen… De har ju nu tappat mer än 30% av värdet på kort tid. Tror det är dags för TM & Co att visa lite positiva nyheter, annars sitter nog deras jobb ganska löst till… Men det är min högst personliga uppfattning.

Kommentarer?