Jag har idag ökat ordentligt i Precise Biometrics. Jag har följt bolaget sedan 90-talet och till o från investerat i bolaget. Men de massiva insider-köp som ägt rum senaste månaden är ingen slump. Bolaget är välkapitaliserat och har en stor kassa efter vårens nyemmission. Bolaget står på randen inför ett betydande genombrott tror jag, och att det i närtid trillar in stora order från USA tror jag det är mer än 90% sannolikhet på. När så många insiders köper, relativt stora poster på kort tid så betyder inte det att de tror bolaget ska fortsätta sin kräftgång. De satsar sina egna pengar i boalget de jobbar i, och det finns orsaker till att de måste redovisa sina köp… De vet självklart vad som ligger framför dem. Avtalen är säkert inte signade, för då hade de inte fått köpa, men de ligger sannolikt i slutförhandlingar, både i USA (DoS, DoD mfl), samt även med länder som inför ID-kort osv. Skulle bli mycket förvånad om vi inte har bra nyheter inom den närmsta månaden…

Jag har tidigare haft ett mycket litet antal aktier (några tusen), men har idag köpt in en större post. Innehavet är dock fortfarande relativt litet i portföljen. Men om de får en order, eller flera så kan aktien lätt både dubblas och mångdubblas. Värdet på hela bolaget inklusive kassan är cirka 230 MSEK. De har en kassa på 50 MSEK (enl senaste delårsrapporten). Så värdet på verksamheten & patenten är cirka 180 MSEK.

Detta är inget OMSX30 bolag, utan ett “förhoppningsbolag” som varit genom otaliga nyemmissioner och varit nära “det stora genombrottet” många gånger, så att satsa för mycket på aktien är kanske inte speciellt smart. Men som en krydda i en bred portfölj tycker jag aktien är klart värd att titta mer på.

En brasklapp dock, aktien har gått upp 25% på en vecka efter ytterligare insiderköp, så den med is i magen kanske avvaktar en rekyl ner mot 1kr igen, men jag valde att köpa in en post på 1,24 & 1,25kr i alla fall.

(För övrigt behåller jag mina BEAR som nu ligger 7-8% minus, tycker fortfarande att uppgången är tunn, och tror fortfarande att det kommer storma mer innan vi är i hamn för denna gången….)

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.