Det var länge sedan jag kommenterade Precise utveckling, och det har ju i ärlighetens namn inte funnits mycket att bevaka eftersom inga ordrar trillat in senaste kvartalet… Men kanske är det snart dags för lite action? Thomas (VD:n) tycker jag låter hoppfull i intervjun som publiceras i dagens rapport.

Jag håller med honom om att ordrarna sannolikt skjutits fram pga finanskrisen och den osäkera konjunkturen, det är ju också så att Precise jobbar med många länder & offentliga organ, och eftersom många länder (PIIGS är väl mest kända) har problem med statsfinanserna så skjuts ju denna typ av projekt på framtiden.

I dagsläget har jag inga aktier i Precise, men kommer nog att gå in med en liten chanspost under hösten. MoC är en intressant teknik, och Precise är tillsammans med Sagem världsledande. Precise fick ju högsta betyg i MINEX-testerna i USA nyligen.

Det är svårt att gå några råd baserat på dagens rapport, men jag är smått hoppfull i alla fall, och tror fallhöjden är högst begränsad från dagens nivåer. De har en bra kassa, och en nyemmission känns väldigt avlägsen. Jag tror Precise har god chans att få något nationellt ID-kort samt lite ordrar på deras Windows7 inloggning, det bör även bli hög tid för ytterligare en flygbolagsorder?

Vi får se, men jag tror kursen står högre vid årsskiftet än vad den gör nu.