Så har vi helg, återigen, veckorna bara flyger iväg känns det som! Denna veckan har ju varit positiv till stor del, det var ju bara fredagen som backade i Stockholm, då backade vi dock ordentligt. Jag gillar inte vad jag hör om Grekland osv, det kan ställa till problem, i första steget för bankerna, men i steg två för de flesta bolag med kapitalbehov om Grekland utvecklas i fel riktning. Det löser sig, det är jag övertygad om, men osäkerheten är fortfarande stor (upplever jag i alla fall).

Portugal är ju också intressant, läser en artikel i lördagens DI, Portugal har ju möjlighet att på sikt betala räntor och amortera, men landet har ju levt på textilproduktion och lite andra branscher, och det är ju inte länge hållbart. Och det är ju ett gigantiskt problem! Om landet är helt fokuserat på en bransch där de inte längre är konkurrenskraftiga, ja då har man stora utmaningar…

Veckans glädjeämne, i alla fall i min portfölj är Precise Biometrics. Ett litet företag i Lund som är världsledande inom biometriska säkerhetslösningar. Bolaget har starka patent och en bruttomarginal på över 60% på produkterna som säljs (mycket licenser osv). Bolaget har kämpat länge, i över 10 år mot lönsamhet och större ordrar, men man har också under denna tid tagit flera orders för nationella ID-kort, Thailand är ett av demer uppmärksammade. Bolaget har också varit lyckosamt i sina insatser mot amerikanska offentliga sektorn, man har tagit flera prestige-ordrar hos Department of State, Department of Defence osv.

Nu är det så att alla amerikanska myndigheter ska ha en strategi och under 2012 börja implementera biometriska säkerhetslösningar för inpassering, inloggning i datorer osv. Precise vann ett test som genomfördes under våren med både den snabbaste lösningen, och den som fungerar med flest smarta kort (från hela 3 olika tillverkare), detta ger myndigheterna möjlighet att välja olika korttillverkare men ändå bibehålla interoperabilitet och på så sätt pressa kostnader.

Bolaget håller också på med biometri i smartphones, och först ut ska vara lösningar för iPhone runt årsskiftet, det blir en mycket spännande produkt-introduktion, och antalet smartphones är ju kraftigt ökande, så det är en intressant marknad på några års sikt.

Bolaget har gått upp över 30% senaste veckan, och cirka 9% bara i fredags, när börsen i övrigt föll 3%. Insiders har ökat kraftigt senaste månaderna, och VD:n har tidigare sagt att 2011 blir Precise bästa år någonsin, ska han få rätt i sina uttalanden så bör ordrarna trilla in snart, allt kan inte komma i december. Jag tror vi ser positiva nyheter i närtid faktiskt, en mycket spännande aktie.

Nu hoppas vi (i alla fall jag) på soligt väder i helgen, och lite bad kanske? Hoppas det. Eventuellt en tur med båten, och ett besök hos mina föräldrar, på måndag är USA stängt, och det innebär säkert en något lugnare dag på börsen, men kanske med en dragning nedåt eftersom USA fortsatte gå ner efter svensk stängning.

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
10 years ago

We will see US$ 1/ 1,5 share after DOS order.
Just a signature is missing now…

Tim W.K. Wilers

Anonymous
10 years ago

Tack!
Bra skrivet om Precise Biometrics. Vi håller alla tummarna att det lossnar nu efter alla år. Positiv framtid!!!

Anonymous
10 years ago

Tim & Hkj,

Vi får hoppas att bolaget får ordrar snart, men det jag är ute efter är återkommande ordrar, och flera ordrar. Precise har historiskt varit bra på att plocka enskilda stora ordrar, men haft svårt att följa upp dem med flera parallella affärer och uppföljningsaffärer. Det har gjort att företaget bara gjort 1-2 stora affärer per år och det blir ingen rik på…

Vi får hoppas att de efter 10 års förluster & nyemmissioner äntligen kanske kan börja visa svarta siffror framöver :-)

Anonymous
10 years ago

Förresten Tim, jag tror att din riktkurs är väldigt hög… Jag personligen hoppas på 2,50-3kr OM de får några ordrar innan årsskiftet. En femdubbling av börskursen är mycket, då krävs det ett konstant flöde av ordrar, och en hållbar utveckling.

Men ärligt, om bolaget börjar visa svarta siffror, blir de inte uppköpa då?

Anonymous
10 years ago

Ett uppköp är nog alla aktieägares dröm. Inte omöjligt med tanke på att pusselbitarna nu faller på sin plats efter denna långa väntan.
TM´s segervisshet, ledningens insiderköp och alla potentiella affärer som nu skymtar runt hörnet lutar det åt att ett övertagande “kan” komma.

Tim´s målkurs är att ta i, men med ett antal storordrar kan det nog bli verklighet om TM´s mål nås.
MidCap listan!!!!

Tills dess följer vi alla dramat med spänning!

Anonymous
10 years ago

The goal is not to high to reach.
I will say that Precise Biometrics, Inc is the best opportunity to make serious cash this year. I know.

Tim W.K. Wilers

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x