Dagens raket, Precise Biometrics, är en aktie/ett företag jag nämnt i flera år i olika sammanhang. De som följer bloggen vet att jag följt bolaget i över 10 år nu. Dock har jag bara ett mycket litet innehav i aktien, har valt andra bolag med direktavkastning som primära innehav.

Idag fick man klart med att Apple godkänner produkterna/certifierar dem. Detta i sig innebär inte speciellt mycket, mer än att de kan börja sälja produkterna.

Det är absolut positivt att man äntligen kan ta ut produkterna på marknaden, och potentialen är sannolikt betydande. En uppgång på 70% är kanske dock i överkant. Precise har gång på gång på gång överskattat sin potential, och jag är mycket besviken att det fortfarande inte trillat in några betydande avtal för ID-kortslösningar för US Gov, eller NID eller liknande i Sydamerika. Tactivo som iOS-produkterna heter är bra, men de räcker sannolikt inte hela vägen.

Dagens uppgång får ses som spekulativ, och aktien brukar ha en tendens att falla tillbaka efter en tid. Långsiktigt kan detta dock, precis som Thomas säger, vara startskottet mot Mid Cap 2015, men då behövs mer än ett godkännande från Apple. Vi får se, tror på bolaget, men är skeptisk till deras prognoser… Tror trots Thomas uttalanden att en nyemmission under andra halvan av 2012 inte är helt osannolik…