Sent ikväll bekräftade Portugal att man sökt nödlån av EU. Detta var väl väntat av alla utom portugiserna själva verkar det som. Tror inte det påverkar så mycket imorgon, men man vet aldrig. Det gäller att EU får fram stödet snabbt och att det inte blir en politisk maktkamp. Nu har flera av PIIGS-länderna (Portugal, Irland, Italien, Grekland & Spanien). Irland & Grekland har ju fått stöd redan tidigare, nu Portugal. Det alla är rädda för är väl att Spanien som är en mycket större och viktigare ekonomi ska falla ännu djupare.

Dock har Spanien kommit längre i sitt reform-arbete, och det finns nog viss chans att Spanien trots allt klarar sig på egen hand. Portugal har i flera år haft en mer utsatt ekonomisk position.

I övrigt så har tendensen varit positiv idag, även USA avslutade starkt. Cisco drog teknik-sektorn på rykten om att man kan komma att avyttra konsument-delen (D-link osv). Det är dock bara rykten i nuläget.

RIMM rekylerade upp cirka 2,5%, vilket var välkommet. Citi tror att kommande kapitalmarknadsdag (2/5), nyheter i samband med Blackberry World, samt sannolika återköp under Juni kan vara katalysatorer för aktien och behåller sin rekommendation “köp” och målkurs $80.

De flesta aktierna jag bevakar gick upp idag, Ratos handlades utan utdelning, men gick upp några kronor om man räknar bort utdelningen. Clas Ohlson är återigen över 100kr, men har lite svårt att ta fart. Swedbank gick starkt.

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. Köp Guld, Olja, Dollar, Euro, SEK osv. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x