Antalet innehav är oförändrat, men jag har gjort en del omfördelningar. (ska uppdatera fördelningen i högerkolumnen i veckan). Här följer en kort genomgång av aktierna och mina tankar… (Jag kommenterar aktierna i samma ordning som de står i min innehavsförteckning).

Telenor: Inga större förändringar, ökat innehavet lite, men inget radikalt. Sannolikt återupptar man utdelningar under 2011 och operatörerna är alltid en stabil grund i portföljen.

H&M: Har jag faktiskt minskat lite i, aktien står nu för cirka 10% av portföljen. Jag tror fortsatt på bolaget, men aktien är lite “tråkig” efter en lite halvseg rapport, och kortsiktigt finns det andra mer intressanta aktier.

PA Resources: Det kom lite nyheter i veckan, och mer kommer. Aktien är undervärderad, och jag hoppas på en uppvärdering på sikt, eller kanske ett uppköp?

Avanza Zero: Ett långsiktigt sparande i OMXS30-indexet utan courtage & avgifter.

Clas Ohlson: Aktien har tagit sig upp 10kr på kort tid trots lite tråkig rapport. En stabil aktie, tyvärr inte några kortsiktigt triggers som jag kan se det dock.

Karo Bio: Spännande nyheter förra veckan med nya investerare i bolaget. Risken för nyemmision är högt och jag tror aktien faller tillbaka till under 5kr inom kort. Jag kommer inte öka kortsiktigt i aktien, men tror på den långsiktigt.

Kungsleden: Min favorit bland fastighetsbolagen historiskt sett, men utdelningen nästa år blir inte i samma klass som vi blivit bortskämda med, men sparandet i aktien är långsiktigt.

Volvo B: Aktien har ju fallit tillbaka lite i samband med utförsäljningen från Renault, men på sikt är den fortfarande köpvärd.

Betsson: Har fått köpråd i veckan, och fortsätter gå starkt på börsen. Förväntad direktavkastning på 7-9% driver upp kursen. Många uppköp i sektorn och Betsson kan mycket väl vara en uppköpskandidat för de större drakarna.

Alliance Oil: Det mest undervärderade oljebolaget på börsen. Förväntar mig minst 50% uppgång på 2 års sikt.

Ericsson B: Ja, inte mycket spännande här inte… Vet inte om jag kommer avyttra Ericsson, den känns inte jättespännande, men det är ju ett välskött bolag. Bolaget är mer spännande än aktien kan man väl sammanfatta det med.

Hexagon: Här har jag faktiskt ökat. Jag tror att Hexagon kommer fortsätta gå starkt, detta är min favorit i Industri-sektorn.

Coca Cola: Långsiktigt mindre innehav.

Google: En spännande aktie, men framför allt ett spännande bolag! Bolaget är nu så stort, så de kommer under överskådlig framtid fortsätta vara dominerande på hela Internet-marknaden, potentialen är fortfarande stor i detta bolag.

Kinnevik: Ett bra Investmentbolag. Det tillsammans med Rator är mina favoriter i sektorn.

Precise Biometrics: En order i Nigeria, det enda man lyckats producera på bra länge. Jag hoppas “proppen” går ur snart och ordrarna börjar trilla in.

Topotarget: En chansning i Bioteknik-branschen. Topo har fått flera “avvakta” eller “sälj”-rekar senaste tiden, men jag ligger kvar med min lilla post.

Öresund: Lite upp & ner… Man vet aldirg vad om komma skall… Men långsiktigt är jag övertygad om att Hagströmer får ordning på torpet. Bolaget handlas med rabatt numera och historiskt sett har ju alltid bolaget handlats med ett premium.

Nokia: En aktie jag tror på, jag tror egentligen mer på aktien än bolaget :-). Företagets Meego satsning är spännande, men är lite besviken över att projektet skjuts framåt ytterligare. Nokia är dock totalt dominerande i Indien och i många andra länder, en lågt värderad aktie.

Electrolux: En lyckosam investering än så länge. Upp drygt 12% sedan jag köpte aktien. Jag hoppas på en rejäl extra-utdelning under 2011. En bra aktie nu när konjunkturen vänder upp igen.

Research in Motion: Fortfarande ett innehav jag tror mycket på. Aktien är undervärderad, kraftigt undervärderad, men jag är ganska lugn, förr eller senare kommer det att betala sig. Jag ligger några procent plus på investeringen just nu.

Axis: Här har jag ökat en hel del, och innehavet står nu för cirka 10% av portföljen. Jag tycker nivån runt 93-94kr är attraktiv, och hoppas att fredagens rapport är positiv. Halva innehavet i aktien är lite av en “rapportspeck” och kommer eventuellt att avyttras beroende på hur rapporten kommer ut på fredag morgon kl 08.00.

Så, detta var en kort genomgång av portföljbolagen. Jag hoppas det beskrev lite av mina tankar bakom innehaven.