Portföljen på plus för året

Idag var första gången på flera månader som portföljen letade sig upp på plus-sidan för året. Det har varit en jobbig period för portföljen och jag har legat ner mot -8% som sämst. Nu är jag i alla fall på blåa siffror, och det känns ju alltid bra, även om det inte gäller att “vinna” idag, utan att långsiktigt öka värdet.

Alliance Oil fick ju stryk i veckan på grund av utförsäljningen från grundarna. Jag förväntar mig egentligen inga stora förändringar i kursen där i närtid. Den trycks sannolikt ner av att grundarna sålde och nu finns det ju fler aktier på marknaden, vissa tar säkert hem en snabb vinst efter att ha köpt för 116kr i placeringen som gjordes.

H&M har vaknat till liv på allvar, ser vi 220kr imorgon? Inte omöjligt om Börsen är positiv?

RIMM – Rasar 10% på efterbörsen! Det lär sänka min depå imorgon, så jag återigen ligger på minus för året. Eftersom RIM representerar knappt 20% av portföljen skulle 10% nedgång i aktien innebära en värdeminskning på cirka 2% på totala depåvärdet. Om aktien öppnar ner så mycket planerar jag att öka innehavet dock. Deras prognoser för Q2-Q4 är mycket starka (se separat artikel).

Oroligheter i Libyen, Japan mm.

Ja vad ska man säga? Det finns massor som talar för att börsen ska ner en bit igen snart. Portugal har problem, Spanien börjar oroa EU igen, Gadaffi stretar emot i Libyen och vägrar ge sig, Japan har enorma problem, och stora utmaningar framför sig… Trots allt detta känns den underliggande trenden relativt stark? Ja, vågar mig inte på någon prognos, men magkänslan är god, och jag hoppas vi går in i rapportperioden med en stabilisering på makro-sidan, rapporterna har nog potential att överraska positivt i många fall (tror jag i alla fall), men som sagt, makro kan ställa till det ordentligt återigen, även om fokus under rapporterna är lite mindre på makro.


Kommentarer

kommentarer