Så var även denna dag till ända. Klockan närmar sig 00.30 och jag ska upp igen vid 06.30, dags att tänka på refrängen med andra ord. Jag har dock fastnat framför datorn, har med glada miner följt SAAB:s återkomst till de levande under kvällen, jag är otroligt glad för alla boende och anställda i Trollhättan framför allt, men även för många anställda på underleverantörer runt om i Sverige.

Om Spyker på sikt lyckas driva ett så stort företag som SAAB återstår att se, men jag tänker inte sälla mig till skaran av olyckskorpar, jag skulle verkligen bli glad om detta blir bra på sikt. Är till och med sugen på att köpa lite SAAB-aktier när aktien noteras i Amsterdam senare i år. SAAB har ju faktiskt trevliga bilar, och jag kan absolut tänka mig att köpa en SAAB i framtiden.

Nog om SAAB, även om man skulle kunna skriva en roman om just det ämnet… (det kommer säkert såna också i sinom tid, men inte från mig då :-). Klicka på “Läs mer” nedan för att läsa hela artikeln.

 

 

Min portfölj ser ut som följer. Här följer några korta kommentarer om respektive innehav.

AstraZeneca:

Jag tror företaget kommer att överraska positivt i kommande rapport, och också föreslå en rejäl extra utdelning. Aktien har potential att gå upp mot 400kr. Det är också en bra defensiv placering om börsen skulle börja hacka i den uppåtgående trenden.

Berkshire:
Jag fick en initial uppgång (min GAV-kurs är 65,90, det står fel på Nordnet, blev fel i samband med splitten). på nästan 10%, därefter har aktien fallit tillbaka när USA-indexen gjort detsamma. Jag valde att minska innehavet med 60% idag och säkrade därigenom en vinst på cirka 4%. Resterande 100 aktier tänkte jag hålla på längre sikt, men skulle börsen vika ytterligare så säljer jag nog även dessa. Dock köper jag sannolikt tillbaka i ett senare läge i så fall.

Karo Bio:
En spännande krydda i portföljen. Jag låg förra året rejält tung i aktien, men har till stor del missat uppgången senaste månaderna då den vandrat från cirka 5,50kr upp till runt 9,50kr. Jag har nu 13.000 aktier med ett GAV på 9kr, det är fortfarande lite för få aktier för att jag ska vara nöjd, kommer nog att plocka upp ytterligare några aktier kommande veckor om tillfälle ges.
Aktien kommer gå som en raket om avtal kommer, och någon hint borde vi få i kommande rapport. I övrigt är det inga speciella triggers kortsiktigt som kan påverka negativt, företaget har precis genomfört en nyemmission och är väl finansierat de närmsta åren. En chansning, men en som kan ge mångdubbelt tillbaka i ett “Best case scenario”.

Kinnevik:
En favorit bland Investmentbolagen. Jag planerar att öka innehavet i denna aktie på sikt. I övrigt inga kommentarer, har just nu inga planer på att sälja innehavet, men skulle börsen vika så kan det trots det bli aktuellt.

Kungsleden:
I denna aktie planerar jag att öka om aktien faller tillbaka mer. Aktien är lågt värderad och ledningen är duktig. Utdelningspolicyn är bra och detta borde vara en långsiktig vinnare i detta låg-ränte samhälle vi befinner oss i.

RIMM/Blackberry:
Min stora favorit i portföljen, även om inte många verkar dela mitt intresse för aktien. Jag läste senast idag att både Gartner och IDC i olika analyser ser att RIM är klar 3:a på världsmarknaden 2012-2013. Symbian är fortfarande störst, Android klar 2a och Blackberry på 3:e plats. Microsoft & Apple slåss om 4:e resp 5:e platsen, men med betydligt lägre marknadsandelar.

2012 förväntas det säljas knappt 400 miljoner smartphones, om RIM skulle få 15% (jämfört med dagens 22-23%) så skulle det innebära 60 miljoner terminaler, det är nästan en dubblering av antalet terminaler jämfört med 2009. Till det tillkommer intäkter för mjukvara, servrar, applikationer, tillbehör mm. Aktien värderas idag till p/e 12!!! Apple börjar närma sig p/e 30!! Jag säger inte att Apple är övervärderade, det är ett jättebra bolag, men att RIMM är undervärderade är alldeles säkert, jag lovar!!

Så, imorgon är jag sugen på en ökning i Karo Bio, jag bevakar REC på Oslo-börsen, aktien har fallit kraftigt pga blankning senaste månaden, och nedgången är sannolikt för stor. En rekyl uppåt är trolig på kort sikt. Och solenergi som företaget håller på med tillhör ju inte dåtiden i alla fall, det är en framtidsbranch, och ett spännande företag. Aktien finns med på min bevakningslista i alla fall.

Precise likaså, inga aktier köpta än, men snart är det dags att ta plats på ett kommande vinsttåg tror jag. Återkommer när jag tagit mig ombord.

Nu ska jag sova, och läser du det nu ikväll/natt så rekommenderar jag dig att göra detsamma :-)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x