kycklingOch imorgon börjar allvaret igen, men redan idag har USA haft öppet, så vid 15.30 hade jag koll på telefonen och börskurserna. USA har dock varit ner idag, sannolikt beroende på statistik över produktionen som kom in lägre än väntat. Har dock inte haft järnkoll eftersom jag firat påsk med föräldrar & familj.

Mina två amerikanska innehav Apple & Blackberry har gått åt olika håll ikväll. Apple är ner cirka 3% och Blackberry upp ungefär 5%. Hittade en intressant kommentar från en analytiker precis, låter ju lite spännande minst sagt.. Analytikern är skeptisk på sikt, men tror att företaget släpper dels mer info om lanseringen av Q10, men också det mest spännande i texten “several new service offerings”.

Skärmavbild 2013-04-01 kl. 21.49.23

Blackberry är mycket tydliga med att de ska växa i ett antal vertikaler, det sa de senast på telefonkonferensen förra veckan. I min värld så är det inte långt borta att de lanserar en global M2M-plattform för att knyta ihop tjänster via olika operatörer osv. Att ge dem en komprimering på över 90% och en säkerhetslösning som har flest certifieringar i världen. Blackberry har med sin NOC en världsunik möjlighet när “Internet of Things” börjar växa sig större, och precis som Thorsten sa förra veckan “Smartphones är bara en liten del av den smarta värld vi är på väg in i”.

Det återstår att se om det komma några nyheter närmsta veckan, men det är onekligen spännande tider vi lever i, och kriget om världsherraväldet i den kommande “smarta världen” har knappt börjat… Imorgon har jag semester från jobbet och umgås med barnen på påsklovet, men håller nog ett öga på börsen också om jag känner mig själv rätt :-)