Har varit massor av jobb i veckan, och har därför inte hunnit uppdatera aktietips. Här kommer dock en lägesuppdatering. Jag kan börja med att säga att jag verkligen inte förstår börsen för tillfället, den går upp dagar jag trott den skulle gå ner och vice versa :-) I förmiddags trodde jag att jag blivit galen, jag var stensäker på en nedgång, men ändå så envisades det med en uppgång… Jag utnyttjade uppgången till att snitta ner mig i XACT BEAR i alla fall… (Ja, jag är fortfarande trogen mina Bear…).

Jag har dock sålt Karo Bio kortsiktigt, om börsen faller kommande vecka så kan den aktien gå ner ordentligt, räknar med att kunna plocka upp den på mellan 6.00-6.50kr (I alla fall det jag hoppas på).

Mina innehav för tillfället är som följer:

Nya innehav för dagen är BP och PARE. Om vi börjar med BP så är det ett av världens största oljebolag, jag har följt rapporterna senaste veckorna/månaderna runt oljeläckan i Mexicanska Gulfen, och självklart är det en katastrof av stora mått. Dock så måste man skilja på aktien och företaget. Aktien har fallit över 40% i år, och nästan oavsett hur stor läckan och skadan blir i USA så kommer ändå BP att gå med vinst i år. Det är ofantligt stora pengar i olja! Det ryktas dessutom om uppköp och liknande. Jag har bara köpt 40st (för cirka 11.000kr) och det är för att kunna snitta upp eller ner mig kommande månad. Jag räknar med att köpa in 100-200 aktier ungefär under sommaren. Räknar med att läckan är tätad i augusti med de nya borrhålen och då kommer aktien återhämta sig bra under hösten.

PARE har varit en riktig besvikelse i år, och jag är inte säker på att vi sett botten än, så även här väljer jag att köpa en mindre post på 4000 aktier (ca 20.000kr). Jag räknar med att köpa på mig 10000-20000 aktier totalt under sommaren. Om PARE får ordning på finanser och prospektering så är uppsidan betydande. Tillgångarna i olja är i dagsläget värda mer än hela bolaget på börsen. Det finns flera intressanta bolag, bland annat Alliance Oil som jag också bevakar. Just nu har jag dock valt att börja köpa i PARE & BP.

XACT BEAR, ja, min gamla trotjänare, har ökat rejält i veckan… Snittat ner mig varje dag börsen stigit. Nu känns det bra :-) Jag kommer att minska innehavet i början av nästa vecka när börsen faller. Innehavet har blivit obehagligt stort… Kommer minska ner till 5000-8000st om Börsen går i “rätt” riktning måndag-tisdag. Dock tror jag att Bear kommer att gå bra hela sommaren, men lite trading fram och tillbaka kan bli riktigt lönsam. Tänkte därför vikta över till lite aktier i mitten av nästa vecka igen. Kungsleden bland annat. (Hoppas kunna plocka KLED på någonstans runt 42kr nästa vecka).

Det har återigen börjat ryktas lite om både Precise & Fingerprint, fick idag en kommentar på en gammal artikel angående att Fringerprint är på väg att få en order på över 6 miljoner USD. Klart intressant. Har du mer info? Kommentera gärna denna artikel! Precise – någon som hört ngt spännande? Känns som att aktien är stendöd?

Nu är det helg och solen ska skina hela helgen, perfekt för att läsa på i solstolen inför öppningen på måndag :-) Kanske kosta på sig en pilsner också…:-)

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.


Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
11 years ago

Hej Andy..

Att du tror att Karon kommer gå ned är
också helt åt fel håll!
Denna vecka kommer beskeden om högkonjukturen i Europa och då rusar börsen. Sedan är nog avtalen redan bordlagda .. Så vill du uppleva dem 8kr då får du nog skynda att fynda tillbaka med köp!

Dina analyser är för övrigt bra, men svikta inte.. Du skall se att du har rätt ang Karo Bio.

Anonymous
11 years ago

Jag hörde att ordern var på 10 musd. Fing kommer att rusá. Det är bara att tanka. ALL IN som man säger..

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x