Ännu en ganska tråkig händelselös börsdag är till ända. Index rörde sig runt noll-strecket, och stängde i princip oförändrat. Även Dow Jones slutade i princip oförändrat.

Dock så har ju mina innehav Kungsleden och PA Resources rört på sig idag, tyvärr i fel riktning :-) Jag tycker inte det var några konstigheter i dagens rapporter, men marknaden hade byggt upp förväntningarna lite för högt denna gång.

Om vi börjar med att titta på PA Resources så tycker jag rapporten var riktigt bra. Jag har också lyssnat/tittat på webcasten med VD Bo Askvik nu ikväll, jag känner ett stort förtroende för Bo, och han är väldigt konservativ i sina forecasts. Detta har nog bidragit till nedgången idag på cirka 4%, men kan snabbt vändas till positiva nyheter  om de överträffas. Det kommer mycket nyheter närmsta månaderna, både runt Azurite, Didon och övriga fält.

Kassaflödet är mycket starkt, och med en oljepris som under 2012 närmar sig $100 så kommer aktierna i PA Resources att vara värda mycket. Redan idag är värdet på tillgångarna i bolaget, räknat per aktie cirka 9,60 SEK, jämfört med aktiekursen på knappt 6 SEK.

Jag känner mig trygg med PA Resources och ligger kvar långsiktigt.

Kungsleden. Även här var det en bra rapport. Imorgon räknar jag med att hinna lyssna på rapport-presentationen, men så här längt tycker jag det ser bra ut. Vid en kurs på 51kr så är direktavkastningen 4,4% och det är bra tycker jag. Det är också ett relativt gynnsamt läge för fastighetsbolagen just nu då tillväxten i Sverige är bra, samtidigt som räntan fortsatt ligger på en låg nivå, och kan göra så en bra stund till på grund av svaga finanser runt om i Europa. Jag ser Kungsleden som en bra investering långsiktigt, och kan faktiskt inte riktigt förstå dagens nedgång, men jag får läsa mer de närmsta dagarna.

Rent generellt så är jag fortsatt orolig för börsen närmsta tiden, jag överväger att minska risken i portföljen närmsta veckorna, men har inte tagit något beslut än. Makro-datan som kommer in är dock inte speciellt upphetsande, och det kan gå snabbt för en ny “kris” i Euro-området att blossa upp…