Återanvänder en bild som jag gjorde den 8:e Augusti, hoppades att den inte skulle gå att använda på ett tag… Ja, vad ska man säga, börsen har öppnat veckan kraftigt ner. Diskussionerna på Börssnack har faktiskt varit lite mer konstruktiva idag än på de värsta hausse-dagarna…

Om vi ska prata börssnack lite så slås jag av att när börsen går upp kraftigt så är det många som hånar “BEAR-kollektivet”, men när börsen går ner mycket så hånar inte BEAR-kollektivet haussarna alls i samma utsträckning.

Det finns ingen som kan ligga bara i BEAR, eller bara i BULL hela tiden, de produkterna är ju till för trading, antingen intradag/daytrading eller swingtrading (trend-trading, kan vara över flera dagar, ibland veckor). Jag tycker BEAR & BULL är kanon att handla med. Jag köper främst BEAR/BULL X2. Du får dubbel hävstång på utvecklingen av index. Det är faktiskt inte speciellt svårt att tjäna pengar på produkten, tror att det är många som kan leva på index-trading (om kassan är tillräckligt stor). Det fina med index är att man slipper bolagsrisken. Man kan köpa ett kanonfint bolag som går bra osv, men kommer det en stämning, vinstvarning eller liknande så kan aktien rasa. Tradar man istället i index-produkter plockar man i alla fall bort den risken. Jag säger inte att det är lätt, men följer man börsen noga så är nog BEAR & BULL intressanta alternativ för trading.

Jag ligger för övrigt kvar i mina BEAR, och de har nu gett en skön vinst senaste dagarna. Det i kombination med att Precise stuckit med 10% sen jag köpte gör att de senaste dagarnas nedgång i H&M, Ratos, Swedbank osv inte känts så jobbig. Jag skrev i förra veckan att jag räknade med Swedbank under 80kr, och det tror jag sker redan imorgon faktiskt. Funderar på att öka om den går ner mot 75-77kr. Det är mycket billigt!!

Volvo under 70kr imorgon? Det är också lockande!

Betsson runt 125kr? Direktavkastning på runt 8%!!

Electrolux under 100kr, Ratos under 90kr, Hexagon under 95kr

Ja, det vimlar av aktier med betydligt lägre kurser än för någon månad sen. Frågan är bara om det är för tidigt att gå “all-in” på aktiemarknaden? Jag tror tyvärr det. Rapporterna kommer om en månad, och jag tror många kommer att vara försiktiga vad gäller framtidsutsikterna, och det brukar pressa aktiekurserna… Men samtidigt får vi nog se några ordentliga raketer om rapporterna kommer in bättre än väntat, det kommer bli många 10%-race på rapportdagarna! Ericsson är en typisk sådan aktie som jag tror kan rusa ordentligt om de överträffar förväntningarna… Likaså Hexagon.

Men närmsta veckorna får vi fokusera på makro, och det är tyvärr ingen vacker syn. Tyskland har interna problem med att tyskarna är trötta på att hela tiden betala för andra länder som missköter sig, Italien verkar inte ta krisen på allvar????? Grekland har problem att driva igenom tillräckliga förändringar… Och Spanien? Der har det varit tyst ett tag nu, börjar Spanien repa sig? Tror inte det, men just nu får Grekland & Italien vara i fokus… Spanien kommer nog upp på tapeten snart igen, vänta o se.

Imorgon är USA tillbaka, och de lär väl öppna nedåt efter två minus-dagar i Europa. S&P 500 är det viktigaste indexet i USA och det ligger mycket nära stöd-nivåer. Faller börsen imorgon bryter SP500 igenom och då kan även USA bidra i nedtrenden. Dock kommer säkert många specka inför 20-21 September och ett eventuellt QE3, men först ska vi ner och vända en bit. OMXS30 kanske redan imorgon är nere på 860 vilket är ett viktigt stöd. Risken för att vi ska ner mot 750-800 har ökat markant senaste dagarna, och vi tål inte mycket mer negativa nyheter innan det blir fullständig panik på börserna…

Precise Biometrics – Det florerar rykten, inte minst på BS om ordrar, om kurser som är mycket högre än dagens och mycket annat. Lite fakta är….

  • Insiders har köpt för flera miljoner, och det är många Insiders som köpt senaste 3 månaderna.
  • Precise klarade MINEX-testerna i våras som genomfördes av US GOV. De fick dessutom de bästa resultaten i testet!
  • Precise har sedan länge levererat lösningar till US GOV
  • US GOV har fått direkt order av presidenten att införa biometriska lösningar under 2012.
  • Brasilien och flera andra länder ska införa biometriska lösningar (ID-kort, Pass osv), här ligger Precise bra till.
  • Precise Biometrics har varit med i ett stort EU-projekt under 3 år där man nu kommit fram till hur EU bör lösa ID-behover framöver. Här har Precise goda chanser att for ordrar framöver.
  • Precise VD / Thomas har varit mycket självsäker i rapporten i somras, och pratat om “2011 kommer bli Precise bästa år hittills”, två av tre affärsområden kommer gå med vinst (det betyder ordrar, annars är det svårt att gå med vinst)…
  • Precise utvecklar lösningar för iPhone & Android (iPhone först ut tydligen), detta skapar buzz & brus på kort sikt, pengar på lång sikt.

Ja, vi får väl se vad resten av veckan har att erbjuda, men helt klart har vi ett spännande läge på börsen! Detta blev ett långt inlägg…

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.