Onsdag, 29/7. Börsen har varit uppe på cirka 1603 direkt efter öppning. Står nu på oförändrat runt 1588. Dagens händelse blir ju i förlängningen FED:s räntebesked vid 20:00 svensk tid. Fram tills dess är det väldigt lite att handla på. Vi rekylerade upp bra i USA igår, men USA är fortfarande nära toppnivåer och både Kina & oljan har fallit kraftigt utan att USA påverkats nämnvärt av detta. Finns risk för att USA vänder ner ikväll igen om inte Yellen & Co säger något smaskigt som att de väntar med höjningar av räntan tills efter årsskiftet, då kan vi nog får bränsle för att ta ett kliv ur tradingrangen på SP, utan den typen av överraskningar från Yellen tror jag på en tråkig period på börsen närmsta veckorna.

Jag har köpt lite minisar för nedgång i OMX. Köper dock i små poster, och sprider ut köpen över tid. Men tror mer på nedgång än uppgång närmsta tiden.

Intressant med Twitter #TWTR förresten! VD:ns uttalanden sänkte aktien fullständigt! Bättre vinst & omsättning än väntat, men dålig kundtillväxt och stora problem med att växa kundbasen framåt sänkte aktien med 11% i efterhandeln igår. För “alla” dessa sociala nätverk, såsom Twitter, Facebook osv är kundtillväxten superviktig. De är värderade till skyhöga multiplar och kan bara motivera dessa om man i spåkulan kan se hög tillväxt och på sikt en lägre multipel.

Öppnar nedgången i Twitter upp för nya diskussioner angående uppköp från Google? #GOOG hade mått bra av Twitters flöde av nyheter & integrationen med flera av Googles tjänster är uppenbar. Vi får väl se. Just nu varnar Tobbe Rosén på @vinnarbyrån för att Twitter kan falla kraftigt om man sjunker under $34 (vilket kan ske redan idag). Se Tobbes snabb-analys på www.playdirekt.se (dagens sändning).

Nu åter till semestern. På återhörande inom kort :-)