Oj vilken fullträff Lundin Petroluem kunde kommunicera idag! Oljefyndet utanför Norge är ett av de allra största fynden de senaste 10 åren. Flera justeringar av riktkursen har kommit, och ligger i många fall runt 65kr nu. Aktien slutade cirka 15% upp på 55,50kr. Det har också framkommit att oljan kan komma att stiga kraftigt i höst av olika orsaker.

Förhoppningar om höjda oljepriser och ett allmänt stigande intresse tack vare Lundins oljefynd har gjort att jag valt att öka innehaven i Alliance Oil & PA Resources idag. Båda bolagen är spännande, har en spännande pipeline och ett stigande oljepris får en direkt påverkan på respektive aktie.

RIM släppte ju ett resultat som krossade förväntningarna igår kväll, och steg med 7% i efterhandeln, trots det gick de bara upp 0,5% på börsen idag, det finns ett extremt negativt seniment för aktien, och jag är säkert dum i huvudet, men jag tror fortfarande på bolaget och dess teknik. Säkerhetsmässigt är de överlägsna, för användare som reser utomlands är de i princip enda alternativet, för IT-administratörer erbjuder de ett och samma OS, utan olika varianter med både qwerty-mobiler, touchmobiler, vanliga candybar-modeller, dyra och billiga varianter. Men framför allt, allt detta till låga supportkostnader för företagen. Långsiktigt kommer det att visa sig att det är ett framgångskoncept. Jag är övertygad om att min investering i RIM på lång sikt kommer att vara mykcet lönsam. Men så läng marknaden är så “Bearish” som den är nu så kommer aktien få svårt att lyfta. Men jag lovar, jag kommer att vara uthållig i den aktien, det kommer att löna sig.

I övrigt har jag köpt in Ericsson till portföljen, aktien har fått ta mycket stryk sista dagarna, inte minst efter DI-artikeln idag där Vestberg pratade om enorm prispress. Jag tror Ericsson har goda chanser att fortsätta växa och jag har bara köpt en mindre post idag, en ökning i aktien är inte aktuell kortsiktigt, men en liten plats i portföljen tycker jag den förtjänar.