Ofattbar tragedi i Norge!

Det som hände i Norge i fredags är helt ofattbart. Att en människa kan göra så med den disciplin han verkar haft är helt otroligt. Jag har själv många norska kollegor. Känner verkligen med mina kollegor och deras vänner & anhöriga.

Intresset för Börsen och “att tjäna pengar” hamnar i ett helt annat perspektiv när denna typ av händelser äger rum. Allt annat blir oviktigt, familjen & vännerna är det enda som räknas i svåra tider.

Ägnat mycket tid åt att följa nyhetsflödet i helgen, och tycker fortfarande det är helt overkligt det som hänt.

Att något inträffat märktes ganska snabbt i Fredags, svenska börsen gick från 1% plus till minus på mindre än 10 minuter. Det gjorde att mitt inhopp i BULL blev väldigt fel. Jag valde dock att inte göra något, jag avvaktar istället morgondagens öppning. Börsen stängde ju ändå upp till slut då det framkom att det var en ensam galen norrman och inte en islamistisk grupp som låg bakom de fruktansvärda attentaten i Norge.

USA har som mål att presentera en kortsiktig lösning på höjning av skuldtaket redan ikväll innan Asien öppnar (de gör väl det vid 00.00 eller 02.00 svensk tid tror jag). Lyckas de nå en överenskommelse så går vi upp imorgon, misslyckas de så går vi ner rejält. Känns dom 50/50 just nu, men skulle de misslyckas med att hitta en överenskommelse kan det gå riktigt illa på börsen i veckan…

Till sist, skänker alla i Norge en tanke i denna svåra tid!

Andreas

Kommentarer

kommentarer