Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
10 years ago

Intressant artikel och det är mycket möjligt att du har rätt, men jag tycker att både Google och Apple förtjänar att handlas högre än RIMM sett till nyckeltalen i artikeln. Google håller på att ta sig in bakvägen i mängder av telefoner via Android och Apple har sålt (i princip) samma produkt i lite olika utföranden med skyhöga mariginaler i flera år. RIMM har inget liknande att skryta med.

Vad gäller Nokia så är det ett omvärderingscase som jag ser det. Sannolikheten att något nytt händer under 2011 känns ganska stor och då kommer förmodligen värderingen att ändras. Nedsidan i Nokia känns begränsad med tanke på marknadsandel och finansiell ställning.

Anonymous
10 years ago

Ja, jag håller med dig delvis. Har också sett Nokia som en klassisk turnaround, men alla nyheter som kommer är ju negativa, håller med om att nedsidan är klart begränsad, men jag börjar tvivla på att de kommer tillbaka på det sätt jag tidigare trott… Marknadsandelen raseras i snabb takt nu.

Håller med om att Apple & Google ska värderas högre, men inte hur högt som helst. Apple har en i mina ögon ansträngd värdering nu, däremot Google tror jag stenhårt på på sikt.

Men RIM är lågt värderade, de fortsätter växa varje kvartal, just nu rekryterar de över 1000 personer! De producerar bra kassaflöden och är skuldfria, de har precis som Google & Apple en stor nettokassa. De är värderade till cirka 9ggr nästa års vinst, och kommer sannolikt minst att dubblera vinsten, om inte mer, och då handlas de väldigt lågt i min värld..

Men bra kommentar, kul att någon läser o svarar :-) Vill ju ha diskussioner! Tack Charlie!

Anonymous
10 years ago

Jag vet inte om du känner till RIMMs förvärv av svenska TAT som gjort användargränssnitt till i princip alla mobiltillverkare. Det spelar kanske inte någon större roll för en aktieanalys, men det är kul att RIMM nu även har en svensk anknytning.

Vad gäller Apples värdering så håller jag med dig. iPod Touch/iPhone/iPad måste ersättas av någonting nytt och det kommer inte vara helt lätt för företaget. Den höga värderingen ställer höga förväntningar på framtida produkter (möjligen för höga).

Google är däremot ett av mina favoritföretag och jag är imponerad av deras intåg i mobilbranschen via Android. De bevisar än en gång att de både är innovativa inom teknik och affär.

Jag sitter själv med en relativt stor knippe Nokia-aktier och jag tvivlar precis som du från tid till annan, men jag kommer nog att vänta till mitten av februari så att jag får höra Steve Elops framtidsvisioner innan jag gör mig av med aktierna.

Anonymous
10 years ago

Hej Charlie,

Jo känner till TAT-köpet, mycket intressant, TAT som ju sitter i 15% av alla världens mobiltelefoner kommer ge RIM mycket Usability-kompetens. Framför allt på touchscreens.

QNX som deras nya OS bygger på är också extremt intressant, byggt på Linux i botten, sitter i allt från BMW-bilar, Kärnkraftverk till Ciscos kraftigaste routrar för Internet-backbone. Att detta OS i kombination med TAT:s kompetens på UI ska kombineras i kommade Blackberry & Tabletmodeller gör mig smått exalterad. När aktien sedan är värderad som om de inte hade någon framtid blir jag riktigt intresserad…

Håller med om Google, få företag som imponerat lika mycket på mig. De kommer fortsätta växa, en lång tid framöver.

Ja, Mobile World Congress är ju 14-16 feb (Ska faktiskt ner dit), och då kommer de ju säkert med nyheter som alla andra i branschen.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x