Dagens börs har varit ganska fattig på nyheter. Obamas hälsovårdspaket gick igenom i USA (som väntat), detta hjälper självklart hälsovårdssektorn idag.

Autoliv kom med en en omvänd vinstvarning på morgonen, och det är svårt att hitta någon som är negativ till aktien och bolaget… De allra flesta har köprekar, och även jag är mycket positiv till aktien, men framför allt till bolaget. Det är ett välskött bolag som kommer ur en av de största kriserna i modern tid starkare än någonsin, det är imponerande!

Vind i seglen har ju knappast våra vindkraftsbolag O2 och Arise. O2 fick idag ställa in noteringen, och enligt Avanza var det bara 3st av 300.000 kunder som valt att teckna… Intresset för Arise är säkert större, men räcker det för en notering? Ja, vi får se, det avgörs i veckan, men från bolaget så är man säkra på att det går vägen. Jag har själv avstått från att teckna, deras utnyttjandegrad är hög i prospektet och många experter har ifrågasatt deras värden. Men vi får se, denna typ av aktier är alltid intressanta, de kan generera mycket stora kassaflöden när investeringarna väl är tagna.

Nordea rekommenderar BEAR (i DITV). De tror på en något surare börs framöver, och en nedgång på 4-5% kommande veckor. När vi är framme i mitten av April så börjar rapporterna återigen styra börsklimetet, men fram tills dess kanske vi får en liten nedgång? Detta motarbetas (i alla fall i mitt huvud) av att vi har bra direktavkastning, och många aktier med utdelning nu under våren, det bör hålla köptrycket intakt ett tag till väl?


Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
11 years ago

tjena!

Vad tror du om topotargets rapport imorgon?

Anonymous
11 years ago

Har svårt att se större vinster i vindkraften för mindre aktie/andelsägare. Möjligtvis i tillverkningsledet, därav skulle jag hellre rekommendera att köpa in sig i några sådana bolag än teckna sig hos O2 och Arise.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x