Nu har jag läst klart boken “Warren Buffet – Världens rikaste person”. Mycket läs & tänkvärd. Hur vet jag det? Jo, för jag läser i princip aldrig ut böcker, brukar tröttna efter 100 sidor och blir otålig och börjar läsa något nytt istället. Det är bara böcker som jag finner riktigt intressanta som jag läser färdigt. Denna boken har jag läst på tre dagar mer eller mindre. 50 sidor dag1, cirka 150 sidor dag2 och resterande sidor dag3. 

Några tänkvärda citat & tankar jag tar med mig:

“Bästa sättet att bli miljonär är att vara miljardär och sedan köpa ett flygbolag”. Ja, få kan väl säga emot detta påstående? Många flygbolag är ju väldigt riskabla investeringar, det går ju snabbt utför vid flygolyckor, naturkatastrofer (askmoln) osv…

“Tänk dig att en fe kommer och säger att du kan få vilken bil du vill. Vilken bil skulle du välja? Men du får bara äga en bil under hela ditt liv. Då kanske du ändrar preferenser till en bil som håller längre, är säkrare, är enkel att reparera och har låga driftskostnader. På samma sätt ska man tänka när man väljer vilka aktier man ska köpa.”

“När en person med erfarenhet får kapital att förvalta, av en person som har stora kapitaltillgångar, finns det stor risk att personen med erfarenhet får en stor del av kapitalet och personen med kapitalet får en ny erfarenhet.”

Buffet om Turnaround-case: “Turnarounds often never turn around…”

Ja, boken innehöll massor av tänkvärda handlingar och kloka ord. Kan aboslut rekommendera den, även för investerare som inte har samma filosofi som Warren Buffet.

Länk till mer info om boken på Adlibris