https://www.breakit.se/artikel/10091/norska-finansmannen-peter-warren-bitcoinrusningen-ar-varre-an-dotcom-hysterin 

Han pekar framför allt på den snabba uppvärderingen. Instämmer helt i hans farhågor. Det går väldigt snabbt och även jag var med på dotcom-bubblan, tror att värdet självklart kommer gå både upp och ner, och det kanske är så att valutan kommer falla mycket, men samtidigt är det så att det i exempelvis flera afrikanska länder är så korrupta banksystem, så digitala valutor är ett bättre betalmedel. Får detta ordentligt fotfäste så tror jag inte vi sett slutet på detta race.

Över tid kommer digitala valutor vara en del av den globala ekonomin, sen om värdet på Bitcoin är $100 eller $10.000 som nu återstår att se. För egen del (inget råd till dig) så månadssparar jag och tycker det är en spännande långsiktig investering parallellt med vanliga fonder & aktier.

Oavsett vilket så är ju hypen enorm just nu.

Investeringar görs på egen risk. Man ska alltid bilda sig en egen uppfattning innan investering, och digitala valutor lämpar sig inte till nybörjare inom finansiella instrument.

Länkar om du vill testa handla Bitcoin eller andra digitala valutor:

Avanza erbjuder handel i ett Bitcoin-certifikat (länk nedan). då kan man handla i svensk ISK och över börsen (dvs öppet när börsen är öppen i Sverige)

Länk till Avanza och BITCOIN XBT

Coinbase utländsk aktör, en av världens största cryptovaluta-plattformar, som är en app & hemsida. Otroligt enkelt! Där finns även Ethereum & Lifecoin som är två mindre kända valutor. Handel via Coinbase beskattas som en vanlig aktiedepå (dvs inte som Kapitalförsäkring/ISK).

Länk till Coinbase (Registrerar du dig via denna länk får du Bitcoins till ett värde av $10 när du köpt Bitcoin för minst $100. Jag får också samma bonus som du).