Nordnet har nu i någon månad haft sin applikation för information & transaktioner tillgänglig via iPhone. Innan dess var man tidigt ute med Wintrade Mobil som fortfarande idag är den bästa trader-appen för mobiler (utom på iPhone som inte klarar av Java…).

Jag får dock många frågor på bloggen runt Nordnet & iPhone. Jag tog därför kontakt med Nordnets Informationschef och ställde tre frågor… Och fick tre svar, väldigt bra svar, och ett proffisgt bemötande. Nordnet fortsätter vara min favorit i “kriget” mellan Avanza & Nordnet. Övriga banker räknar jag inte ens in i matchen…

Frågor & Svar:

1. Er första version av Nordnets applikation för iPhone har funnits på marknaden ett tag nu. Hur har mottagandet varit, och vad används den primärt till?

Jonas Burvall: “Mottagandet har varit fantastiskt, cirka 15000 nerladdningar hittils och den används både till att genomföra transaktioner och till informationshämtning.”

2. Vad händer “runt hörnet”, vad har ni för tankar/visioner om kommande uppgraderingar av applikationen?

Jonas Burvall: “Under våren, dvs ganska snart kommer en version 2 av appen med utökad funktionalitet.”

3. Android – En mycket het fråga, när kommer Nordnet applikationen för Android, eller kommer det ingen? Har ni tagit något beslut gällande Android?

Jonas Burvall: “Självklart kommer även en app till Android, jag ser framför mig att det blir lansering under sommaren.”

Där var frågorna och svaren slut för denna gång. Personligen så tillhör jag det utdöende släktet som inte är imponerad av iPhone, och jag väntar med spänning på Android-stödet! Jag skulle gärna se ett stöd även för Blackberry, men det får jag väl vänta lite längre på i Sverige…

Kommentarer? Jag tycker det känns som att Nordnet är absolut hetast av våra Internet-depå leverantörer? Vad händer på Avanza? Tror det får bli nästa frågestund, kanske redan under nästa vecka… Stay tuned :-)