Källa: swedroid.se

Nu har jag använt Nordnet i min HTC Desire i någon vecka. Betyget nu efter en del användande är inte lika dåligt som det initiala intrycket. Applikationen är bättre än vad man får intrycket av första gången man går in i den. För att den ska vara användbar måste man dock vara Nordnetkund, annars är den ganska meningslös…

Urloggat läge:

Om du väljer att hoppa över inloggningen, eller om du inte är Nordnetkund så kan du kolla kurser med 15 minuters fördröjning. Alla stora index är också möjliga att titta på med fördröjning. Söka på aktier går också bra, men man kan inte spara någon egen lista med bevakningar tyvärr. (Det kan man om man är kund/inloggad och då är den tillgänglig även vid urloggat läge, det är riktigt bra).

Inloggningen:

En svag länk i mina ögon, ett depånummer med enbart siffror, ett lösenorde med både siffror, bokstäver, stora/små tecken osv och dessutom en “nyckel”. Det är i mesta laget för en mobiltelefon, speciellt om man har speciella tecken i sitt lösenord. Jag tycker personligen det är meckigt med min Desire, och här skulle jag vilja ha någon förenklad inloggning, kanske med en extra inloggning om jag ivll lägga ordrar? Men i mobilen kollar jag oftast bara kurser, och depåvärde, det borde jag komma åt utan alla tre login-rutorna?

Inloggat läge:

Du kan se portföljen, inköpskurs på innehaven och nuvarande värde. Du kan se pågående ordrar och avslutade affärer under dagen. Du kan söka aktier, och skapa en egen lista, det gör du genom att söka en aktie, klicka på den, och välja “bevaka”. (eller liknande). Den hamnar då på din “lista” över aktier. Listan är inte i bokstavsordning i dagsläget, utan aktierna hamnar i den ordning du söker efter dem (negativt tycker jag).

I aktievyn kan du välja att uppdatera manuellt, eller slå på realtids-streaming. Och det är med streamingen det blir riktigt intressant, då börjar vi nå gammal god “Wintrade-klass” faktiskt. Köpa / Sälja aktier går väldigt smidigt, jag har själv gjort det flera gånger och det är en enkel process med tydliga fält.

Nyheter, detta är den del som känns minst färdig med appen. Det är ett begränsat utbud av nyheter som visas, visst man kan söka, men det är inte alltid man vet vad man letar efter :-)

Sammanfattning:

Jag använder applikationen dagligen nu faktiskt. Mest dagtid eftersom jag föredrar Google Finance för att bevaka USA-börsen, den kräver ingen inloggning om man redan har ett Google-konto, den länkar till nyheter och streamar realtidskurser. Jag tycker det är en bra början, men förväntar mig mycket nyheter under hösten. Det känns som en liten BETA som man släppt ut faktiskt, tror Nordnet vill göra mycket mer innan man är nöjda fullt ut själva.

Framtida önskemål:

– Inloggingen, gör den enklare på något sätt…

– Timeout, vet inte hur lång den är nu, men den är för kort. Sätt den till 4 timmar så man slipper logga in hela tiden…

– Mer nyheter, och framför allt, mer nyheter per aktie, så man kan se senaste nyheterna när man är inne på en aktie och inte behöver söka efter nyheter separat.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x