Lunchdags, och HQ verkar fortsätta dominera nyhetsflödet även denna dag. Nyheterna avlöser varandra… Och de visar verkligen på att febril aktivitet pågår…

– HQ överklagar FI:s beslut om att dra in banktillståndet

– Nordea vill ta över kunder, lösa personal-konvertibler och betala 400MSEK för HQ Fonder, vilket skulle innebära ytterligare en smäll på 400MSEK för Öresund.

– EBM har inlett förundersökning…

Ja, vad ska man säga? Jag har sålt mina aktier i Öresund, även om det bara var en liten post. Jag ligger utanför tills det värsta lagt sig. Det finns bättre och stabilare alternativ på börsen. Jag har köpt en liten post i Nokia & Betsson idag. Nokia är lågt värderade & omgärdas av många rykten, Betsson är ett stabilt spel-företag som är attraktivt värderat och borde vara en klockren uppköpskandidat…

Återkommer ikväll med eftersnack efter dagen…Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
11 years ago

Hur mycket förlorade du på Öresund? Du verkar hoppa ut och in för mycket på aktiemarknaden, bättre att köpa kvalitet och ligga still, man köper mer när det rasar! Därför är nedgångar bra.

Anonymous
11 years ago

Hej Janne, håller med dig, till viss del. Jag förlorade 8%, men köpte bara en ytterst liten post och förlusten blev väldigt liten.

Anonymous
11 years ago

“Jag rekommenderar dock inte några kortsiktiga köp i Öresund, det är bättre att köpa små portioner och sprida ut köpen över tid när denna typ av händelser inträffar. Själv kommer jag att öka under hösten, när “dimman lagt sig”. Jag tror dock dagens nivå bör vara en bra ingångsnivå långsiktigt.”

Anonymous
11 years ago

Helt rätt, men nu kan det bli rättsliga efterspel, och dessutom känns det som att engagemanget i/runt HQ från Öresund växer, samtidigt som Hagströmer/Qviberg kan tvingas bort från Styrelser osv framöver. Det gör att läget eskalerat, tycker jag i alla fall. Jag väljer därför att sälja, om det är rätt vet jag inte, men jag gör så i alla fall. Långsiktigt är det sannolikt en bra investering, men just nu bedömer jag, efter alla nya fakta att det är bäst för mig personligen att stå utanför.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x