Så kom beskedet som “alla” väntat på några månader. OPK fick gå till förmån för en fd Microsoft anställd, kursen har reagerat positivt och marknaden är nöjd.

Vem är då Stefen Elop? Jo, en kanadensare som gjort en resa på många amerikanska IT-bolag. Nu senast på Microsoft där han varit ansvarig för deras Business & Communication del, dvs Officeprogram, OCS och diverse företagsrelaterade system/programvaror.

Detta är riktigt spännande, men är det den kompetens som Nokia behöver? De som har mest att frukta av denn rekrytering är RIM tror jag, alltså företaget bakom Blackberry. Nu får Nokia en “Business-kille” i toppen som kan serversidan inne på företagen bättre än de flesta andra i världen.

Men är han inte lite väl Business-tung för att fightas med Apple, Google, Samsung osv? Vad kommer Nokia att fokusera på framöver, är det kanske Business-segementet som är prioriterat? Och går man i så fall head to head med RIM och integrering in i företagens miljö, eller är det Consumer och tillhörande media/spel/film som gäller?

Oavsett vilket så är det bra med förnyelse, och Steven kan ju knappast hantera Nokia sämre än vad OPK gjort de senaste åren. Närmast i tiden nu är Nokia World som är nästa vecka (tror jag?), där hoppas jag vi får mer info om kommande produkter, och kanske första Meego-produkten presenterad?

Nokia är väldigt lågt värderade, och potentialen är stor, direktavkastningen är också bra och bolaget är finansiellt starkt. Långsiktigt borde det vara en köpvärd aktie, även efter de senaste veckornas uppgång.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x