Nokia N8 har av många (inklusive Nokia själva) som revanschen i smartphone-segmentet där man de sista åren haft tuff konkurrens av Apple, Android-mobilerna och RIM (Blackberry). Det är i detta segment marginalen är högst och genomslaget i media är störst.

Tyvärr, efter att ha känt på en N8 så tror jag inte det blir den succé som Nokia hoppas på. Misstolka mig inte, det är en riktigt snygg hårdvara, kameran är grym, skalet är stabilt och det märks att man kostat på hela hårdvaran lite dyrare komponenter.

Problemet, det sitter i mjukvaran. Symbian3 känns fortfarande som 90-tal, det är samma Nokia-ikoner som jag hade i min E51 för 3 år sen, och de flesta ikonerna är säkert mycket äldre än så… Gränssnittet är bra, men inte på långa vägar så snabbt som iOS4 eller Android 2.2, eller för den delen Blackberry6.

Jag tror Nokia får svårt att plocka marknadsandelar med denna telefon, de kanske kan försvara sig till viss del, men inte växa… Störst trigger kortsiktigt på aktiekursen är väl dock de rykten runt NokiaSiemens som florerar… Jag tycker Nokia är toklågt värderade, och är väldigt sugen på att gå in, men jag tror det är farligt att tro på en snabb vändning, för N8 kommer inte slå förväntningarna… Det tror inte jag i alla fall.

Ni kan se en bra demo på mobil.se Klicka här för att se en 10 min lång demo av telefonen.Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
11 years ago

Snabbt OS är inte alls. Jag gillar Symbian, och jag har nu en iPhone4, men gillar inte alls det operativsystemet. Sedan gillar jag inte Apples låsning till itunes mm, och andra konstiga begränsningar. Kommer på mig själv att längta tillbaks till Symbian, men jag skaffar nog ingen N8…däremot tror jag starkt på Nokias första MeeGo-telefon! Den tror jag får nokia att lyfta!

Anonymous
11 years ago

Hej Peter, håller med! Gillar inte heller Apples inlåsning, dock är jag imponerad av deras marknadsföring och förmågan att “hypa” produkterna.

X3 tror jag blir en höjdare, Nokia ska utnyttja sin storlek, de ska dominera medium-segmentet, och X3 verkar vara en riktigt bra telefon.

Meego ska bli spännande att se, tror också den har möjlighet att bli en höjdare.

Spännande med NokiaSiemens i media idag… Ingen rök utan eld…

Anonymous
11 years ago

MeeGo är ju också så brett, och Intels satsning tillsammans med Nokia borgar för att det blir många “storlekar” inblandade, sannolikt allt från telefoner, läsplattor, bärbara och TV-software… Spänannde :-)

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x