En aktie som toppade förlorarlistan idag var New Wave Group. Ni som följt mig länge vet att jag generellt gillar Torsten Jansson och hans företagsbyggande.

Idag var det dock ingen positiv nyhet Torsten kom med, de har upptäckt felaktigheter med bokföringen i Tyskland. VD:n och Ekonomichefen har sparkats för det tyska bolaget. Det rörde sig om totalt cirka 23,5 Miljoner SEK. Dessutom tar NWG en kostnad på 7 MSEK för nerläggningen av Orrefors i Q2.

I samma release skrev bolaget vidare att resultatet för Q2 blir cirka 90 MSEK (bolaget rapporterar den 12:e augusti). Det är cirka 15MSEK lägre än förra året, men innehåller då poster på 30MSEK som är “jämförelsestörande”. Utan dessa kostnader så hade resultatet blivit 120 MSEK.

Företaget straffades med ett fall på hela 8% på börsen. Det motsvarar cirka 200MSEK i minskat värde. Bolaget är värderat till drygt 2,5 Miljarder efter dagens fall. p/e talet ligger på drygt 10 (i alla fall utan jämförelsestörande poster).

Jag tycker aktien ser billig ut, Torsten har fått bra fart på sitt imperium och med en hyfsad konjunktur i Västeuropa & USA så borde han kunna skapa mer värde kommande år.

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.