Make no mistake, vi är i en bearmarket, och alla uppgångar ska ses som rekyler i en fallande trend, detta gäller tills motsatsen är bevisad.

Uttalanden som kom i helgen var kraftfulla, speciellt ryktet om EFSF och storleken på kapitalet. Det som dock oroar är i så fall att politikerna tror att det behövs så stora summor för att garantera finans-systemet. Någon sitter ju i så fall på svartepetter? En del banker som förstatligas kanske?

Jag är skeptisk, men hoppas ju precis som alla andra att det snart kommer någon vettig plan på att stabilisera läget. Problemet är bara att krisen är så djupgående i de olika ländernas ekonomi, så det finns inga dunderkurer, det kommer ta lång tid innan länderna som nu är inne i en mer eller mindre akut kris återhämtat sig och åter börjar visa tillväxt…

Precise fick en order från Nigera idag, samtidigt har Sydafrika en pilot igång, och där ska det ske en utrullning under 2012/2013. Är Precise med även där? Det är en spännande tid för biometri och säkerhet, jag är övertygad om att vi har en spännande höst & vinter att se fram emot med Precise. Dock förvånad över att aktien inte drog ytterligare, men den har ju gått starkt redan innan ordern. Det enda jag inte gillade idag var att Penser & SEB var största nettosäljarna samt att Avanza & Nordnet toppade köpsidan. Tyder på att småspararna köpte idag o de större sålde? Jaja, vi får vara glad över dagens order i alla fall!

Tror på en liten rekyl uppåt några dagar denna veckan och har tagit positioner i Swedbank och RIM som är mycket nedtryckta. Går börsen bra så tror jag dessa aktier går bättre än index. Kommer dock att avyttra Swedbank senare i veckan igen, vågar inte ligga lång i bankerna (med mer än det jag redan har sedan tidigare).

Dollarn faller tillbaka lite nu ikväll, men trenden är ju tydlig uppåt. Hur långt tror du vi når vid årsskiftet? 7,50? Eller faller vi tillbaka? Jag vet vad jag tror :-)