Brukar inte skriva så ingående om mina depåer, men idag är jag lite nöjd med min trading i alla fall och har lyckats öka värdet med 5,55%. Betydligt roligare siffror än vad som synts i Nordnet-depån senaste veckorna… Innehaven i Nordnet-portföljen är just nu: H&M, Swedbank, Tele2 & Enquest, i fallande skala. Jag har så otroligt svårt att se att bolag som H&M och Tele2 ska långt ner från dagens nivåer! Det känns bara osannolikt!

Tänkte skriva några korta rader om mina tankar runt bolagen…

H&M

Detta är kanske det innehav som kommer ha svårast att sticka i värde kommande året, H&M kommer att påverkas av den sämre tillväxten i Europa & USA. Samtidigt fortsätter expansionen och tillväxten i absoluta tal kommer självklart att fortsätta. Tillväxten i jämförbara butiker kanske kan få svårt att växa, men samtidigt brukar H&M gå bra även i lågkonjunkturer, då många väljer att handla “billigare” kläder. Oavsett vilket så delar H&M ut minst 10kr per aktie och det ger 5% i direktavkastning vid en aktiekurs på 200kr. Det är mycket bra, ett stabilt bolag och jag har svårt att se att bolaget ska “rasa” ner under 180kr, i så fall köper jag fler aktier.

Tele2

En vinstmaskin! Delade ut 27kr i våras. (Varav 6kr ordinarie och 21 extra om jag minns rätt). Analytikerna räknar med att Tele2 kommer dela ut 14-20kr/år de kommande 3 åren. Det ger en direktavkastning på mellan 10-15% och bör ge bra stöd åt aktiekursen. Tele2 ska ha kapitalmarknadsdag i September och uppdatera sin syn på utdelning och avkastning kommande år. De låter sannolikt den ordinarie utdelningen ligga kvar på 6-7kr men delar sedan ut 7-15kr extra per år. Det måste ses som en av de bästa direktavkastarna på svenska börsen kommande 3-årsperiod. Aktien handlas till p/e 7 och det är lågt. Det finns gott om potential i aktiekursen, och jag har själv en bild av att kursen borde stå i min 150kr i vår.

Swedbank

Lite högre risk, Bankerna får ju mycket stryk i dessa orostider. Men jag köpte in Swedbank med ett snitt på 83kr, det tycker jag är mycket mycket lågt. Banken är överkapitaliserad, tjänar grymma pengar och återköper aktier. Denna aktie är undervärderad på dagens nivåer, men kan gå en skakig resa tillmötes på grund av oron i banksystemet i Europa. (Denna aktie kan jag mycket väl sälja av om det börjar skaka, men känslan är att ingångsnivån är bra).

Enquest

Oljebolag som opererar i Nordsjön. Minst politisk risk av alla oljebolag i princip, producerar extrema kassaflöden, och kommer på bara några år producera kassaflöden i paritet med hela bolagsvärdet idag. En klockren uppköpskandidat. Stora insiderköp i bolaget hela året. Bolaget kommer med rapport nästa vecka. Kommer sannolikt visa på fortsatt starka kassaflöden tack var högt oljepris, och en uppdatering på potentiella nya fält/förvärv i närtid. Ett tryggt oljebolag i dessa orostider.

Så ser jag på bolagen ovan, jag vill även lyfta in Ratos, Hexagon, Volvo och några till i portföljen innan höststormen är över, men framför allt Volvo kan nog falla ytterligare på konjunkturoro, även om bolaget är mycket lågt värderat nu.

Jaja, spännande börsdagar är det i alla fall!

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.