MTG rasar idag, MTG är ju som bekant verksamt i ett flertal länder inom TV-branschen. I Sverige mest känt med Viasat & TV3, men även för RIX FM osv inom kommeriell radio.

Problemet är att TV-beteendet är på väg att förändras, fler & fler tittar på “Play-kanaler” från SVT, TV4 osv, fler o fler nyr film via Headweb, Voddler osv.

Det som nu händer är att Magine snart lanserar Tablå-TV över Internet, med Play-utbud mm inbyggt. Samtidigt lanserar Netflix, Filmnet, Atflick, HBO sina paket i Sverige. Gemensamt för alla dessa är att de till stor del ersätter behovet av traditionella TV-tjänster såsom Viasat, Canal Digital, Boxer mfl distribuerar.

Personligen så har jag 8 månaders bindning kvar hos Viasat, sen kommer jag nog aldrig betala 300kr/år i “kort-avgift” längre, jag kommer garanterat säga upp Viasat och köra en kombination av tjänster över Internet istället. Varför då?

1. Jag får mer för pengarna

2. Jag kan se det när jag vill i större utsträckning

3. Jag kan se det var jag vill, TV, Dator, Platta, Telefon spelar ingen roll…

Dagens ras i MTG är massivt, men det är trots allt bara början för en bransch som i princip inte förändrats de senaste 20 åren… Jag håller mig utanför MTG tills vidare, även om de har ett bra embryo i Viaplay, den tjänsten kommer dock inte att kunna dra in lika mycket pengar som den “gamla” Satellit-TV:n gjort i många år…