Jag o sonen besökte Dreamhack Summer i Jönköping tidigare i somras. Det som slog mig var hur stort e-sport är, och hur mycket potential det fortfarande finns! MTG gör helt rätt med sin satsning på e-sport inom MTGx. Detta är en framtida tillväxtmarknad av stora mått och jag tror att vi bara är i början på detta.

Fick en väldigt positiv känsla av att gå runt på Dreamhack, men kände också att det finns så mycket mer potential inom detta område. Fysiska event i kombination med online är ett spännande område. Vi människor kommer lägga allt mer på event och upplevelser. Det som är intressant är också att det samlas flera tiotusen-tals unga vuxna, helt drogfritt, och de har alla spenderat mer pengar på sina datorer, tangentbord, möss, hörlurar, skärmar än de flesta golfare eller hockeyspelare.

Det är en mycket intressant målgrupp som ”alla” vill åt, och vill man komma åt detta på svenska börsen är MTG ett bra alternativ. Tror inte de gjort sitt sista förvärv inom denna sektorn heller för den delen.

C U på Dreamhack i Jönköping i November igen :-)