Efter mitt förra inlägg har USA-börsen bestämt sig för att stänga upp 4% för Dow Jones, Nasdaq över 5,2%. Helt otroligt, för alla oss med aktier så är det ju jätteskönt att börsen inte föll genom golvet ännu en dag, men vad var det som gjorde att vi först steg upp mot 1,5% på DJ, sen när Bernanke hade skickat ut pressreleasen så sjönk vi till som mest -1,9%, för att någon timme senare stiga till +4%!!!

Mellan -1,9% till +4% hände INGENTING. Inga viktiga pressreleaser, alla man kunde höra på CNBC sa att det FED sa var väntat, precis som väntat. Vad är det då som driver “Mr Market”? Jo psykologi, enligt CNBC bytte investerarna från guld till aktier sista timmen, guldet föll $35 på en timme och alla pengarna gick in i aktier, för att det är logiskt? Nej, för att några få börjar med att tycka att aktierna ser nertryckta ut, några minuter senare håller alla med, och 10 minuter senare är alla rädda att missa rallyt och hoppar på av bara farten… Det är spännande att se, det går så otroligt snabbt! Sen förstoras rörelserna av alla som går långa & korta i marknaden som tvingas täcka sina positioner när det går i fel riktning…

Nu snart dags att sova, imorgon börjar en ny härligt rörig börsdag :-) Gör Unibet ett bra resultat kan aktien gå i taket imorgon!

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.