Så är det måndag, och SAS har efter långa & många diskussioner med facken äntligen kommit fram till en uppgörelse. Satt själv igår kväll och följde nyhetsflödet, det var nästan som en valvaka på slutet :-) Jag gillar SAS, det är ett bra bolag, med otroligt bra personal, det är i alla fall min personliga uppfattning. Servicen jämfört med Norwegian med flera är det som gör skillnaden för mig. Visst, jag vill ha wifi på planet, och nyare plan, eller säten egentligen, jag ser ju inte om planet är nytt eller gammalt om inredningen är ny… Men hoppas att SAS nu kan fokusera framåt och börja förnya flottan inom de kommande 3-5 åren. Självklart har resan bara börjat, det återstår många förhandlingar runt varsel, försäljningar osv innan krisplanen är på plats, men efter helgens “kaos” är bolaget i alla fall på rätt väg.

Gällande SAS som aktie så väljer jag dock att avstå. Flygindustrin har aldrig lockat mig som investeringsobjekt… Läste en rolig historia som Warren Buffet ska ha sagt för något år sen

Enklaste sättet i världen att bli miljonär är att vara miljardär och sen köpa ett flygbolag.

Rapportsäsongen är över, och mina ögon ligger denna vecka främst på USA. Apple, Google, RIM har börjat veckan bra. RIM har faktiskt stigit från drygt $6,5 till $9,5 på en månad nu, allt inför lanseringen av BB10 i Januari. Senast idag kom det en rek på $12. Jag ligger dock utanför.

Facebook gick grymt bra förra veckan och har fallit tillbaka marginellt än så länge idag.

Av de amerikanska aktierna tycker jag Google är mest intressant, följt av RIM & Apple. Facebook är jag fortsatt tveksam till, trots att kursen fallit tillbaka en hel del sen noteringen.

Två rapporter i Norden i veckan som är värda att följa Black Earth Farming & Topotarget. Har inte aktier i något av bolagen, men följer dem till viss del trots det. Framför allt Topotarget då flera vänner investerat i detta biotech-bolag som är noterat i Köpenhamn.

Nu sover väl fackföreträdare, styrelse och ledning för SAS, och snart är det dags även för mig, men först ett avsnitt av Homeland på SVT1…

Go kväll!