En händelserik vecka börjar lida mot sitt slut. Veckan som gått har jag befunnit mig i Barcelona och besökt Mobile World Congress. Portföljen är i princip oförändrad mot när jag åkte, sålde av Hexagon igår med en liten förlust. Hade jag väntat några timmar till så hade jag kunna kliva ur med en vinst istället.

Jag köpte in 10.000 BEAR sista halvtimmen igår, hoppas och tror att nästa vecka börjar med en liten nedgång, men dagens nyheter angående Grekland visar att det eventuellt kan vara så att vi börjar upp på måndag.

RIMM har fortsatt upp, och är nu uppe över $71, det är en bra bit från de $64-$65 den stod i när jag började tjata på allvar om aktien, och detta har skett under samma tid som övriga index och aktier sökt sig söderut. Vid en positiv börs (som jag inte tror vi får se närmsta månaden) så har aktien potential att nå både $80 och $90.

Om vi vänder blickarna mot Barcelona för ett tag så är mina intryck följande…

– Applikationer, alla pratade applikationer, och då menar jag alla…

– Telefoner, jag har aldrig sett så få lanseringar av nya telefoner som i år, helt klart är att fokus just nu inte ligger på ny hårdvara, utan på innehållet, dvs operativ och applikationer.

– Samarbete och sociala nätverk, de flesta stora tillverkare hade ett stort utbud av partners med sig i sina montrar, mycket fokus låg också på sociala nätverk, och integration med adressböcker, rss-feeds osv. Kort o gott integration…

– Konsument, konsument, konsument… Var finns fokus på företagen i mobilvärlden? Nästan uteslutande hos Blackberry. Både Samsung, SonyEricsson, Microsoft mfl fokuserar stenhårt på konsumenterna, RIM är de enda som fortfarande satsar stort på företagssegmentet vad gäller applikationer.

Förutom ovanstående hände självklart massor, modem inför kommande LTE-lansering visades, mycket minglande med kunder & partners, trevliga föreläsningar och många bra möten. Nu är tvätten tvättad, och nu blickar vi fram emot MWC 2011 istället…

Dock så har vi ett helt börsår innan dess, och jag återkommer inom kort :-)