Det har varit stor aktivitet på bloggen igår & idag, nyheterna runt Precise & Karo Bio har berört många. Jag ger min syn på Karo Bio här. Det är dock min syn och ska inte ses som något råd, alla måste själva bilda sig en uppfattning innan investering görs, och båda bolagen är trots allt att betrakta som “förhoppningsbolag”…

Karo Bio:

Ja, var ska man börja? Jag köpte mina första Karo i November 2008. Innan dess hade jag bevakat och följt aktien under en längre tid. Jag fick en god start och under Jan/Feb 09 så var vi uppe på runt 12kr. Tyvärr sålde jag inte då, utan trodde precis som alla andra att ett avtal var nära förestående. Totalt sett så har jsg nog förlorat 30-40.000kr på mina investeringar i Karo Bio. Det är bara att erkänna, jag har haft dålig tajming i denna aktie under hela 2009.

Nu har jag dock bestämt mig för att ligga still i båten. Jag köpte in 6000st idag på 7,90kr. Jag kommer att öka till 10.000st, men avvaktar någon dag för att se om det kommer en större rekyl nedåt.

Artikeln i “New England Journal of Medicine” påverkar självklart inte bolagets eller forskningens värde kortsiktigt, men det är en stor framgång att tas upp i denna tidsskrift, vissa analytiker var snabba med att påpeka att NEJM har publicerat artiklar om preparat som senare i FAS3 misslyckats, och självklart är det så, men NEJM hade inte tagit upp artikeln om man inte trodde att detta var en riktigt bra substans, som har stora möjligheter att bli en “Blockbuster”, det är i alla fall min tolkning.

Är ett avtal närmare nu? Nej, denna artikeln påverkar inte avtalsprocessen, de eventuella partners man pratar med har redan under NDA fått tillgång till all forskning under den “Due Dilligence”-fas som sannolikt nu är avslutad. Jag tror att “alla” går och väntar på FDA, och uttalanden därifrån. Jag tror vidare att KB slutförhandlar med 1-2 partners redan nu, men att avtalet inte signas förren efter klargöranden från FDA, och de kan komma när som helst under Q2-Q3.

Det artikeln kan bidra med för oss aktieägare är ett större intresse från internationella investerare som läser denna tidning. Det finns säkert många som efter den vill ta en mindre position, och det kan ju säkert trigga en uppgång på 10-15% närmsta veckorna?

Om man tror att det skrivs ett avtal i år så är en investering i Karo Bio sannolikt en bra investering, ett avtal med Big Pharma kommer att bli lukrativt, speciellt om man klarar sig igenom FAS3. Den initiala pengen kan vara ganska låg, men med större milestone-betalningar. Och det är ju bara positivt om man är långsiktig, och tror på bolagets forskning?

Om man funderar på att investera i Karo Bio, och undrar om det är en bra investering på 1 års sikt? Ja, jag har själv köpt en liten chanspost, jag tycker inte man ska investera för mycket, KB står och faller mer eller mindre med Epro, visst ER-Beta finns där och är väldigt lovande, men Epro är ytterst viktigt för värderingen och bolagets framtid… Vid ett avtal så ligger vi säkert på nivåer runt 15-20kr, i alla fall några veckor efter avtal. Vid eventuellt uppköp så ligger säkert kursen på mellan 20-30kr. Men det är min gissning, det är det enda man kan göra just nu, gissa… Pengar som investeras i denna typ av bolag riskerar alltid att förloras helt, man ska inte investera mer än man har råd att förlora i denna sektorn.

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. På CMC Markets kan du handla med både råvaror, valuta och aktier på flera av världens börser.