Imorgon onsdag är en spännande dag för min portfölj, både PA Resources och Kungsleden släpper då sina rapporter. Jag har denna veckan ökat innehavet i PA Resources, samt minskat innehavet i RIM med ungefär 60%. Anledningen till ökningen i Pare är att jag tror på en bra rapport, och hela sektorn är het enligt mig, oljan kommer att öka i pris framöver, och oljebolagen kommer att gå bra på börsen, det tror jag i alla fall.

Minskningen i RIMM beror till stor del på deras problematiska siuation med Mellanöstern, jag tror att de löser det på ett bra sätt, men jag har minskat risken kortsiktigt genom att minska innehavet. Jag kommer att öka igen när dessa orosmoln är lösta. Dock har RIM tuff konkurrens och det krävs ännu mer från deras sida för att de ska ta sig tillbaka till “toppen”. Men jag är ganska trygg med att deras tillväxtkurva fortsätter, och att de fortsätter vara Nr2 i USA efter Android. Dock ligger mycket av framtida tillväxt i mellanöstern, Asien och sydamerika, därför måste de lösa de juridiska problemen först, därefter är det återigen ett klockrent investeringscase (tycker jag).

I övrigt är portföljen relativt stabil, H&M har ju haft en bra vecka, så även Kungsleden & PA Resources. Karo Bio ligger stilla, men kommer att stiga i början av nästa vecka på spekulationer om vad som komma skall den 26 Augusti då de ska presentera planerna för Fas3-studierna av Eprotirome i Stockholm. En del spekulerar i att de i samband med det eventet även kommer presentera en parter, det är inte alls osannolikt, men man ska nog inte ha för stora förhoppningar, risken att aktien faller tillbaka efter den 26:e ser jag som ganska stora. (Jag ligger dock kvar med mitt innehav oavsett vad de säger).

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x