Då lägger vi måndagen till handlingarna, dagen började med dramatiska fall i Japan, många bilföretag tappade runt 10% inledningsvis, tror Toyota stängde på cirka 5% ner i USA ikväll, dock följde inte övriga Asien-börser med i fallet utan höll sig runt nollan.

I Sverige oc USA rörde vi oss i negativ terräng hela dagen, med en återhämtning i USA nu ikväll. Det är inget konstigt med dagens nedgång, men precis som många spekulerat om så kanske inte Japan-katastrofen påverkar börsen nämnvärt, det är en humanitär katastrof, och en katastrof för Japans ekonomi, men världsekonomin verkar kunna hantera även denna kris…(?).

Jag har inte sett några uppenbara köplägen idag, men noterade att Topotarget gjorde en rejäl resa nedåt på en misslyckad studie. Biotech är riskabelt, har själv varit inne i Karo Bio vid olika tillfällen. Nu månadssparar jag små summor i både Topotarget och Karo Bio, det passar min riskprofil bra, men önskar alla som investerar tungt i Biotech lycka till! Vinsterna kan bli enorma vid rätt resultat, men fallhöjden är också stor i de flesta fallen, och även risken för ständigt återkommande nyemmissioner..

Imorgon tror jag vi kan se en återhämtning första timmarna, sannolikt en uppgång på 0,7-0,9% fram till lunch, sen får vi se hur Japan och amerikanska terminerna utvecklas, men jag är hoppfull, jag tror vi slutar denna veckan på plus faktiskt, men vi får se, det är långt till fredag kväll…

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. Köp Guld, Olja, Dollar, Euro, SEK osv. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.