Idag var det dags för de “svenska” oljebolagen att påbörja rapportsäsongen, Lundin Petroleum var först ut, och bolaget är verkligen i bra skick! Kostnader på cirka 9 dollar/fat och ett oljepris på över $80 just nu… Starkt kassaflöde och höjning av prognosen för 2010. I en intervju på realtid.se pratar VD:n om hans förvätningar på oljepriset närmsta åren, och han indikerar att ett oljepris på $150-$200 är fullt rimligt, redan nästa år! Förstå vad det skulle göra med oljebolagens vinster kortsiktigt, de skulle fullkomligt “explodera”…


Jag funderar faktiskt på att ta in en liten post i Lundin Petroleum efter dagens rapport. Den var mycket bra, och bolaget har en långsiktig och trygg ledning. Dessutom indikerar VD:n att Kina mfl är på jakt efter välskötta oljebolag, han vill inte kommentera om det är någon som tittar på Lundin specifikt, men uttalandet är ändå spännande…

Jag har ju redan Enquest & BP i portföljen, och olja får inte väga för tungt i portföljen så jag ska fundera lite på hur jag ska göra, men en liten post i Lundin kan knappt vara fel på några års sikt… Eller?

I övrigt har portföljen haft det lite motigt idag, RIM föll över 3% i USA efter att den nya telefonen visats, sannolikt är fallet över imorgon, och fokus kan flyttas framåt igen, de flesta analytiker verkar i alla fall positiva till telefonen och dess prestanda.

Imorgon är det dags för Hexagon att släppa sin rapport, jag skulle gärna haft ett knippe aktier i detta spännande bolag inför morgondagen, jag tror att de kommer slå sina prognoser, och på sikt är kurser runt 140-150kr inte omöjliga. Detta är ett mycket välskött bolag med en aggresiv tillväx-strategi, det vill säga, väldigt intressant :-)