Tänkte börja med att svara Peter som hade en väldigt bra kommentar på förra artikeln. Vill också tacka för kommentaren, en levande diskussion är så mycket roligare än att bara skriva, och inte veta ifall någon läser det o har synpunkter :-)

1. RIMM, ja de är snabbast växande enl Fortune500. KLICKA HÄR FÖR LISTAN

2. olika portföljer, nej det är egentligen ingen mening, det är mest för min “struktur” som jag vill ha vattentäta skott mellan portföljerna, i min korta har jag innehaven 1-10 dag i snitt, i vissa fall längre självklart.

Min långa portfölj som jag har på Avanza öppnade jag allra först för att jag ville testa Avanzas tjänster också, men fokus där är att ligga lång och jaga utdelningar osv. Det är min största svaghet som investerare, jag har svårt med långa affärer, jag har alltid jobbat med korta affärer, och varit hyfast lyckosam med det, men jag ser ju också vad innehaven hade varit värda om jag hade vågat vara långsiktig.

Jag har dock mer eller mindre fattat ett beslut, min Nordnet-depå kommer att vara huvuddepå med mest pengar/aktier i. CMC Markets depån kommer jag att förra över mer pengar till i början av nästa vecka, och min Avanza-depå blir mindre, och mer inriktad på månadsparande.

3. Trelleborg som kortsiktig, det var egentligen för att den såg tekniskt bra ut kortsiktigt. Det är en bra investering långsiktigt också, men just nu behandlas den som en kort placering.

Förändringar:

Eftersom jag ska flytta runt lite pengar i depåerna så har jag gjort en del förändring nu på lunchen.
1. Trelleborg har avyttrats, aktien har inte visat upp den styrka som jag ville se, dock som jag skriver ovan så är det en väldigt intressant aktie långsiktigt.
2. Industrivärden, Tele2 & Electrolux är sålda i Avanzadepån, de pengarna förs över till mina andra depåer.