iphone5Det var länge sen jag skrev något här på bloggen, ber om ursäkt till alla följare för det. Målet fram till sommaren blir nu att etablera bloggen på top5 i Sverige bland finans/aktiebloggar. Jag låg för något år sedan på 7:e plats men har nu på grund av dåliga uppdateringar fallit ner till en 20:e plats ungefär.

Det ska vi ändra på, och jag kan lova att det kommer hända mycket spännande på sajten framöver.

Så, vad har jag för tankar om börsen just nu då? Ja, har totalt snöat in på USA-börsen. Mina två favoritaktier för närvarande är Apple & Blackberry. Apple har sannolikt bottnat, och jag har köpt på mig en hel del med ett snitt på $436. Tror att Apple passerar $500 inom kort. Dels rycker uppdateringar av iPhone osv närmare, dels så kommer de sannolikt höja utdelningen till runt $20 per år, vilket kommer bidra till en uppgång, aktien är helt enkelt för lågt värderad idag.

Blackberry har haft bra momentum senaste veckorna och jag har kommit in riktigt bra i aktien för en gångs skull. Har ett snitt på $13.61 just nu. Dock är risken förhöjd eftersom de släpper sin rapport på torsdag kommande vecka. Är nöjd med nuvarande innehav och kommer inte utöka det närmsta tiden.

Favoritaktien på hemmaplan just nu är Meda som jag gjort en bra resa i senaste tiden. Meda har fått flera positiva köpråd, och riktkursen ligger i många fall runt 100kr vilket ger en potential på cirka 25%. De är dessutom ständigt aktuella som uppköpsobjekt, vilket ger en extra krydda till aktien även om man aldrig ska köpa aktier baserat på att de kan bli uppköpta.

Innehaven i Apple & Blackberry köptes med en snittkurs på dollarn på 6,36 vilket ger ytterligare en hävstång (i båda riktningarna förståss). Det är viktigt att tänka på relationen valutor & aktiekurser eftersom det blir ytterligare en parameter att ta hänsyn till. Just nu är det generellt så att när börsen i Sverige går ner så går dollarkursen upp, vilket ger en skön kudde, samtidigt är det så att vid uppgångsdagar så stärks kronan och mina USA-innehav minskar något i värde.

Aktier att bevaka framöver… Jag tittar mycket på Lundin Petroleum, de har kommit ner på en riktigt attraktiv nivå! Kommer nog att köpa lite LUPE framöver. Är samtidigt lite orolig för oljeaktier, alla diskussioner om nya tekniker för att utvinna olja, och att USA kan bli netto-exportör på några års sikt riskerar att rita om kartan, och oljepriset kommer oundvikligen falla om utbudet ökar dramatiskt.

Precise Biometrics har en intressant teknik, men uppgången de fått på relativt små ordrar gör mig lite orolig, tycker inte det är någon brådska att gå in i aktien, nu är de dessutom ute efter nya pengar igen i en nyemission som offentliggjordes i slutet av veckan. Intressant teknik, men svårbedömd aktie. Småspararna dominerar handeln totalt, och de styrs mer av känslor än stora instutioner.

Nu är det helg, hoppas alla får sköna dagar, och att snön snart försvinner o våren gör sitt intåg på allvar!

/Andreas