Nyheterna som nu kommer in verkar vara i huvudask positiva runt Libyen, rebellerna har fått igång oljeproduktionen och räknar med att kunna börja exportera olja via Quatar inom en vecka. Detta är mycket positivt, oljepriset lär backa på dessa nyheterna, vilket i sin tur är positivt för börsen och verstadsbolagen.

Jag ökade innehavet i RIM i fredags med cirka 25%. Jag tror starkt på företaget, och dess kommande produkter, och aktien kommer förr eller senare att följa efter. Nu tror jag i första hand på en kortsiktig rekyl uppåt med hjälp av ett positivt nyhetsflöde under april månad.

Alliance Oil står och väger lite, aktien vill inte gå upp efter utförsäljningen i veckan, och om oljepriset backar nu så kommer nog aktien gå svagt kommande period. Dock kommer ju Alliance Oil:s “skördetid” i höst när produktionen ökar dramatiskt. Jag har tills vidare minskat mitt innehav med 30%.

Clas Ohlson känns fortsatt “billig”. Jag tror mycket på den aktien kommande 1-2 år. Även Tele2 brukar jag tjata om, och nu börjar aktien äntligen röra sig uppåt, men det finns ytterligare potential, tror aktien står i 150-160kr innan utdelning om börsen i övrigt håller sig stabil.

Gällande just Börsen så känns det som att Q2 blir bättre än Q1. Första kvartalet stannar väl på några procent ner, eller i bästa fall oförändrat. Men Q2 har potential att överraska postivt, speciellt om rapporterna som börjar trilla in i veckan (H&M på torsdag) blir övervägande positiva.

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. Köp Guld, Olja, Dollar, Euro, SEK osv. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.


Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
10 years ago

På vilken börssida hittar man RIM?

Anonymous
10 years ago

Noterade på Nasdaq, ticker: RIMM

Mvh Andreas

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x