Julen är över för denna gång, och jag har säkert gått upp några kilon av all god julmat, och dryck därtill :-)

Börsen i mellandagarna brukar vara ganska håglös, med en dragning uppåt. Idag slutade det dock svagt ner. Fokus nu i mellandagarna brukar vara på en del avslut, i form av ordrar och företagsköp. Ett av bolagen jag bevakar, Net Insight brukar vara mycket aktiva sista dagarna i varje kvartal, vi får väl se om den trenden håller i sig.

Ratos har ökat belåningen i några portföljbolag, samt sålt ett, och därmed säkrat drygt 2 miljarder, varav minst 1,7 miljarder ska växlas ut till ägarna i form av utdelning till våren. Därmed är utdelningen säkrad, och direktavkastningen ligger nu på cirka 6-7%, mycket attraktivt med tanke på att de inte sänkt utdelningen detta århundrade.

RIM/Blackberry gick ner på rapporten, och jag bottenfiskade lite, men det är en så liten post så den är knappt värd att nämna… Har i alla fall 250 aktier just nu. Får hoppas på ett mirakel och uppköp för att få tillbaka lite pengar på den aktien. (RIMM är min överlägset sämsta affär på många år, helt i klass med Karo Bio)… Planerar inte att köpa fler i närtid, risken för nya bakslag finns hela tiden… Dock, skulle de lyckas vända skutan är uppsidan mycket mycket stor…

Så över till Karo Bio, de fick till ett avtal med Pfizer, men vad är det värt? Det är ju trots allt i preklinisk fas, det ska alltså passera Fas1, Fas2, Fas3 och sedan godkännas innan alla milstolparna är avklarade. Det är mycket stor risk att projektet aldrig når så långt. De flesta projekt går aldrig hela vägen. Men oavsett, så är det ju positivt för Karo att någon tror på deras forskning. Dagens rusning, som initialt var 70% gav mig bara en enda tanke… “Ska man blanka aktien?”. Nu vid stängning var uppgången cirka 30% vilket är lite mer rimligt. Trots avtalet är min uppfattning att bolaget är helt beroende av Eprotirome och att det når marknaden efter avslutad Fas 3 studie. Karo har goda möjligheter att lyckas med Eprotirome och i så fall är dagens rusning bara början på en mångdubbling av aktiekursen. Dock ska man inte ta ut något i förskott, “seeing is beliving”…

Snart dags att summera 2011, och portföljen ser inte alltför munter ut, har inte summerat alla depåer, men det kommer sluta med minus på kontot, det kan jag lova :-) Men 2012 är ett nytt år, med nya möjligheter, vi får fokusera på det nu, och göra lite justeringar i depån, så den är fullladdad inför ett spännande 2012..