Ibland måste man fasen sluta leka politiker och istället ta ansvar för landet… eller? Tycker det är sandlådenivå i USA just nu… USA är ett land med enorma underskott, självklart behöver även skatterna höjas, man kan inte enbart dra in på kostnader, intäkterna måste också öka! Men det verkar rebulikanerna fullständigt missat? 

Både rebublikaner & demokrater laddar nu upp för nästa års val, och det är tråkigt att se att de som får betala kalaset är alla vi runt omkring, samt inte minst alla amerikanska invånare. “Demokratin” i USA är i mina ögon en dålig dokusåpa numera. Jag har tappat allt förtroende för detta “förlovade land”, i alla fall för dess politiker. Makten är långt mycket viktigare än vad som är bäst för folket. Patetiskt tycker jag!

Nu åter till börsen. Börsen faller tillbaka lite även idag, inga stora svängningar och “alla” räknar med att en lösning på budget-taket kommer under veckan, och det gör det självklart, men utan skattehöjningar, endast med besparingar och jag tror bara detta räcker för att lugna marknaden kortsiktigt tyvärr.

Godisbutik:

Ja, så känns det när jag tittar på börslistorna…

Hexagon under 130kr, ett fall på cirka 20% på en månad.

Volvo för 103kr, efter den kanonrapporten? Känns billigt.

Swedbank för 110kr, återigen, en av mina favoriter. Lågt värderad.

Alliance Oil för 111kr, kommer produktionen igång i September kan vi få se betydligt högre kurser?

Detta är bara ett axplock, men det är farligt att köpa för mycket nu, oroligheterna på makrosidan fortsätter, och lär inte klinga av förren sent i höst eller kanske in i nästa år? Eller får vi se turbulens flera år framöver med alla stora underskott?

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.