Om man har tid att sitta framför datorn, eller i alla fall har en iPad eller liknande med sig, själv har jag en Blackberry Playbook och den klarar faktiskt Nordnets livetreamade aktiekurser bättre än min riktiga dator (Macbook Air), så har man dessa dagar stora möjligheter att göra bra pengar intradag, svängningarna är mycket stora just nu… Själv har jag lyckats göra några bra inhopp idag, 8% på Hexagon, 4% på Tele2, 3% på H&M och 5% på Enquest. Sålde dock av både Tele2 och Hexagon innan stängning eftersom jag oroade mig för USA ikväll.

I detta nu har indexen rasat återigen, DJ ligger i skrivande stund -0,86% för en minut sen låg den -1,46% och för 20 minuter sen låg den +1%… Dvs extermt nervöst…

Det jag frågar mig är… Vad är det alla väntar på? Varför är alla så nervösa, och hur ser lösningen ut som ska dämpa oron? Jag kan inte riktigt se något slut på dramatiken? Visst, det kan dämpas av köp i statsobligationer några dagar kanske, men långsiktigt? Jag ser inga indikationer från de europeiska ledarna på att något är på gång, och vad ska de göra? Både Spanien & Italiten måste ju först o främst städa upp rejält i sina statsfinanser, och såga ytterligare i redan tuffa budgetar.

Imorgon ska det bli spännande att se Unibets rapport. De har gått ner 25% på kort tid, och är skuldfria, samtidigt som de genererar bra kassaflöde. Borde vara en intressant investering i dessa orostider. pelbolagen brukar inte drabbas nämnvärt av lågkonjunkturer, spela, det gör folk ändå.

På torsdag är det dags för Aspiro. Jag är faktiskt sugen på att göra en rapport-speck och gå in imorgon om man kan komma in billigt (alltså om vi börjar nere i källaren). Deras tjänst “WIMP” som är en konkurrent till Spotify har redan efter 6 månader över 300.000 betalande abonnenter, primärt i Norge, Danmark, Portugal och även i Sverige. Har själv testat och den är lika bra, eller kanske lite bättre än Spotify. Det som är intressant är att bolaget om de lyckas med WIMP kommer genomgå en otrolig värdeutveckling. De är värderade till cirka 270MSEK. Spotify, som sjävklart är mycket större är värderade till 7 miljarder enligt DI.se (artikel idag).

Vi får se, men allt är inte nattsvart, in chaos lies opportunity :-)

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.