Vilken spännande dag! Och då syftar jag inte på att det fortsatt snöa i stort sett hela dagen även idag, (o ja, jag ligger efter med skottningen, och ja, har dåligt samvete för det…:-)

Jag har efter lite tur klarat mig ganska bra idag, portföljen gick ner 0,3% idag totalt, vilket är betydligt bättre än index, och det är också ganska mycket mer än lägsta noteringen i portföljen idag som var någonstans mellan -1,8% till -1,9%.

Det blev ganska många transaktioner idag, och jag velade mer än lovligt under dagen, visst helt ärligt inte vilket ben jag skulle stå på… Men, kontentan är i alla fall följande:

Karo Bio, kände på mig på förmiddagen att uppgången inte var uthållig, och sålde av 13000 aktier på i snitt 9,90kr. Sålde faktiskt de första 3000 på 10,10 och sedan ett gäng på 9,80 och ett gäng på 9,75kr. Jag ligger kvar med 5000 aktier, men det känns som att den kan falla tillbaka lite nu, ner mot 9kr ska den nog om det inte kommer några nyheter, det har nog gått lite väl snabbt upp, eller?

Jag ökade i Kungsleden. Från 800 upp till 3000st. Jag köpte in 2200 aktier idag på ett snitt av 48,20kr vid lunch. Jag kanske är ute och cyklar… Men KLED har som policy att dela ut minst 50% av det utdelningsgrundande resultatet. Det förväntas bli 975MSEK för 2009. Det ger 7,10kr i resultat/aktie. Alltså ska minst 3,55kr delas ut i utdelning. Med en aktiekurs på 48kr så blir det en ganska bra direktavkastning… Eller vad tycker du? Har jag missat något?

Jag ökade i RIMM, köpte 300 aktier på 63,75. Har nu totalt 500st. Aktien slutade starkt, på i princip dagshögsta, och RIMM hjälpte mig verkligen idag, utan den uppgången hade jag inte klarat mig så bra idag.

Jag har också köpt in 40 Google-aktier, köpte för i snitt $538 ungefär. Aktien slutade på $535 så en liten nedgång blev det där. Jag tror Google har fallit lite för mycket sedan deras rekordvinst för några veckor sen, cirka $100 ner från toppnoteringen. Google är fortfarande bara i början av sin storhetstid, och jag är övertygad om att detta är en bra placering på längre sikt.

Min Berkshire Hathaway fortsätter upp, idag knappt 4% upp. Dock har jag ju bara 100st, men någon tusenlapp blir det ju ändå :-)

Jag gjorde ett kort och misslyckat inhopp i Precise, köpte på 2,20 och sålde på 2,16 lite senare… Jag köpte Swedbank på 65,25 och sålde på 64,50 lite senare… Sålde också innehav i AstraZeneca efter rapporten. Vinsten blev drygt 1000kr på innehavet.

Jag missade både Nokia & HM idag, men det var kul att se att de levererade, det påverkar ju hela börsen positivt! Likaså Microsoft & Juniper nu ikväll efter stängning i USA. Morgondagen blir säkert också stökig, men hoppas på en uppgång, som alltid :-)


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x