Först en kommentar om RIMM-investeringen. Jag borde gått av redan i tisdags när aktien var uppe på 27,40 men valde att sitta kvar eftersom ryktet om nya telefoner fortfarande existerade. Senare fick vi bekräftat att det blir den 3/8 de ska hålla ett event och presentera nya terminaler. Men eftersom det är nästa vecka så är det inte lönt att gå ur och in igen.

Gårdagens totala urblåsning på Nasdaq gjorde ju positionen väldigt ofördelaktig. Alla fick ordentligt med stryk, både Apple & Google föll med cirka 2,7% och självklart fick RIM mer stryk än övriga, med en nedgång på hela 6% till slut… Som tur var så stärktes dollarn med 1,5% och nedgången slutade vid 4% igår. Oavsett vilket så var det en felplacering, men nu väntar jag ut nästa veckas event innan jag rör den aktien.

New Wave Group

Jag skrev om dem tidigare i veckan, och jag tycker de fått oförtjänt mycket stryk senaste veckan. De är idag ner med cirka 4% och jag plockar in 1000st till sommarportföljen på 37,80kr. Om man rensar Q2 från Tysklands-smällen & Orreforsnedläggningen så är vinsten 102MSEK. Hela bolaget är värderat till 2,4 Miljarder. NWG gjorde 18MSEK i vinst i Q1 (som är deras svagaste). Q3 brukar vara något sämre än Q2, så räkna med 80MSEK istället för 100MSEK i Q3, och cirka 130 MSEK i Q4 (motsvarar Q4 2010). Det ger en vinst på helåret 2011 på 300 MSEK. Med ett börsvärde på 2,4 Miljarder ger det ett p/e på 8, vilket jag tycker är ganska lågt med tanke på att bolaget har som ambition att fortsätta växa. Utdelningen blir 30% av vinsten, vilket ger knappt 100MSEK att dela ut fördelat på 66 miljoner aktier. Det ger cirka 1,4kr/aktie i utdelning, vilket i sin tur är cirka 4% i direktavkastning på dagens nivå. 

USA

Jag är naiv och tror fortfarande de löser det, men om det sedan blir en bra eller dålig lösning vill jag ha osagt, jag lutar nog åt det senare… Vi får väl se om det blir någon omröstning idag… Oavsett vilket så kommer nog börserna att fortsätta vara skakiga även kommande månader… Ser ingen snabb lösning på alla problem som uppstått runt om i världen…tyvärr.

Sommarportföljen

Med innehavet i RIMM och New Wave så är jag nu fullinvesterad, med cirka 105.000 investerat av totalt 107.000 i portföljen.

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x