Svårt att säga vart börsen är på väg, sannolikt en dragning nedåt hela hösten? Långsiktigt är det nog köpläge i alla fall, men visst, det kan falla ordentligt fortfarande. Men bolagen i Stockholm är lågt värderade baserat på intjäning och historiska p/e-tal. Utdelningssäsongen är knappt ett halvår iväg och nu börjar snart utdelnings-jagarna positionera sig.

Jag har köpt in Meda & LUPE till portföljen. Meda tror jag mycket på långsiktigt, bra utdelning är lite grädde på moset. LUPE är mycket spännande med stora fyndigheter i Norge. Aktien kommer gå bra i många år framöver.

Har också fyllt på innehavet i Ratos. Utdelning på 5,50kr är lockande, i kombination med fina bolag som Anticimex. Just nu är direktavkastningen runt 9%!

Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
kalle56
9 years ago

Har jag missat något?
Anticimex är ju sålt?
Är ju bara dynga kvar.

admin
9 years ago

Kalle, helt rätt. De sålde Anticimex innan sommaren. Hjärnsläpp när jag skrev det inlägget…

Det är väl primärt Inwido & Bisnode som går bra. Jag tror på DIAB på sikt, när Kina tar fart igen, men just nu har de ju det tufft.

Stofa borde vara intressant för de andra operatörerna i DK.

Totalt sett så ökade ju omsättningen i H1 jämfört med förra året, men resultatet minskade. Men visst har de utmaningar framöver… De behöver göra något vettigt köp snart, det håller jag med om…

Sorry för missen återigen… :-)

Eric
9 years ago

Teliasonera ger bra utdelning med.

Niklas
9 years ago

När du köpte LUPE, köpte du i vanlig aktiedepå, ISK eller kapitalförsäkring?
Jag tror också på bolaget men har ändå köpt i vanlig depå…

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x