Passade på att köpa lite BP till portföljen idag när nedgången varit relativt kraftig. BP är ner drygt 2% och handlas för ungefär $48 på USA-börsen. Jag har köpt en liten post för att ligga på länge. Jag tror BP nu kan börja fokusera framåt på allvar, det har man visat inte minst med intåget i Ryssland/Arktis förra veckan, och även nyheterna runt Australien.

Sen finns det ju kontinuerligt rykten om att bland annat Shell är intresserade av att köpa upp bolaget, det är ju en positiv trigger i företaget. Jag tror att på sikt kommer oljepriset att öka, och BP är fortfarande relativt lågt värderade pga katastrofen i Mexikanska gulfen. Bolaget har också senaste tiden fått flera uppgraderingar & köprekommendationer.

Ambitionen är att på sikt öka innehavet.Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
10 years ago

Varför köpte du inte BP när det var billigt under 30 USD?

Anonymous
10 years ago

Hej Peter,

Bra fråga :-) Jag hade faktiskt BP i somras, köpte på cirka $27 och sålde en bit över $35 (om jag minns rätt). Det var dock en kortsiktig trade i aktien och valde att sälja igen eftersom ingen visste hur det skulle utvecklas med skadeståndprocesser osv. Nu känns dock läget stabilare, och därför valde jag att köpa nu, även om kursen gått upp en del sedan i somras.
/Andreas

Anonymous
10 years ago

Undrar varför du gick ur Alliance Oil?

Anonymous
10 years ago

Magnus,

En bra fråga. Eftersom jag hade en hyfsad vinst på AOIL och de kom med dåliga nyheter (det kan man diskutera förvisso) den 18:e så avyttrade jag innehavet kortsiktigt.

Fallet stoppade dock upp tidigare än jag trodde eftersom det kom uttalanden från bolaget som också visade sig vara positiva. Jag blev lite rädd eftersom PARE för inte så länge sen också överraskade marknaden med nyheter.

Jag kommer dock att på sikt gå in i Alliance igen, det är ett bra bolag. Jag tog dock hem en vinst, och får nu möjlighet att köpa tillbaka på lite lägre kurs. Men visst, med facit i hand borde jag inte sålt.

Detta blir en affär som gick ihop, men slösade bort onödigt courtage genom att jag kommer att köpa in aktien igen…

Anonymous
10 years ago

Du måste vara en kassako för aktiemäklarna, du verkar inte kunna hålla i aktier speciellt länge.

Anonymous
10 years ago

:-) Ja, har lagt mycket på courtage genom åren… Som tur är har jag också tjänat en del pengar på handeln, men visst, har lagt mycket pengar på courtage… tyvärr.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x