Har följt Kinnevik länge, men tyvärr inte varit med på resan det senaste året. Aktien har ju gått som en raket, mycket tack vare investeringen i Zalando, men självklart också Tele2:s exit från Ryssland.

Men förra veckan kom ju senast rapporten som visade på fortsatt förlust, och framför allt lägre tillväxt än väntat för Zalando, som ju är “kryddan” i Kinnevik numera. Mycket av tillväxten har ju sålts av (ex Tele2 Ryssland).

Aktien föll med 12% och nu är väl frågan, är det läge att köpa aktien, eller ska man förvänta sig ytterligare fall under våren? Jag är tveksam… Jag har alltid gillat Kinnevik och många gånger varit imponerad av de beslut och investeringar de gjort, men Zalando känns inte helt klockren, och Tele2 efter att Ryssland försvunnit är ju inte heller speciellt upphetsande?

Millicom är fortsatt spännande och kommer säkert vara så lång tid framöver, men hela värderingen i Kinnevik idag bygger på att Zalando fortsätter växa, alternativt börsnoteras…

Jag tror att en börsnotering av Zalando skulle öka värdet på Kinnevik, förutsatt att det blir en hög värdering förståss. Min magkänsla säger dock att de väntar minst ett halvår till, så de kan gå till marknaden med bättre siffror, det handlar nog mycket om att “klä bruden” på modesajten dessa dagar :-)

Vad säger ni? Köp eller sälj? Jag lutar åt avvakta…