Så kom det idag info om en förestående notering för spelbolaget King, som är mest kända för “Candy Chrush Saga” som har laddats ner över 500 miljoner gånger.

Bolaget har totalt 180 spel tillgängliga på 13 olika språk och de omsatte imponerande 1,9 Miljarder USD, med en vist på 569 Miljoner USD. Dock står Candy Chrush Saga för nästan 80% av intäkterna, och värderingen står och faller med det spelet.

Värderingen det pratas om är runt 36 miljarder kronor. Det är cirka 10ggr 2013 års vinst. Det är inte en orimlig värdering om den vinsten är hållbar, men jag är ytterst skeptisk.

De flesta spelbolag som slagit världen med storm, såsom Zynga med Farmville, Rovio med Angry Birds osv har svårt att upprepa sina succéer, visst de gör varianter och uppföljare på redan lanserade spel, men utan någon större innovation.

Jag är skeptisk till uthålligheten i denna “app-ekonomi” och skulle personligt tänka både en och två gånger innan jag investerade pengar i dessa bolag. Visst kan några av dem lyckas, men de allra flesta kommer inte göra det på 3-5 års sikt, det tror inte jag i alla fall.

Vad tror du?

Läs mer på DI.se