Karo Bio släppte på morgonen idag en pressrelease om att projektet med Merck runt MK-6913 läggs ner. Effekten var inte den förväntade efter första fasen av Fas2-studierna. Detta är självklart ett bakslag för bolaget eftersom positiva data kunde utlöst milestone-betalningar för Karo Bio (sannolikt).

Karo har “rasat” 10% ungefär på nyheten, och det är lite överdrivet, Karo Bio värderas idag mer eller mindre bara efter sannolikheten för att Eprotirome lyckas, Merck-projektet kan omöjligt stå för 10% av börsvärdet. Jag tycker alltså dagens kursfall är större än vad det borde vara. Dock är jag lite passiv för risken för en NE blir bara större för varje vecka som går.

Redeye rekommenderar “Avvakta” i sin analys som kommit under dagen. Det låter som en vettig rekommendation. Jag har en liten post i portföljen, och det kommer jag fortsätta ha, men jag skulle inte lägga några större summor på den aktien i dagsläget. Risken att en nyemmission modell större kommer under hösten är betydande, de har bara kassa för 11 månaders drift kvar, och det börjar bli hög tid att fråga efter mer pengar om de inte lyckas få tag på en partner asap… Skulle de få tag på en partner är självklart potentialen mycket stor, men risken för en NE finns där, och är säkert 50/50 just nu… Minst…