Karo Bio släppte på morgonen idag en pressrelease om att projektet med Merck runt MK-6913 läggs ner. Effekten var inte den förväntade efter första fasen av Fas2-studierna. Detta är självklart ett bakslag för bolaget eftersom positiva data kunde utlöst milestone-betalningar för Karo Bio (sannolikt).

Karo har “rasat” 10% ungefär på nyheten, och det är lite överdrivet, Karo Bio värderas idag mer eller mindre bara efter sannolikheten för att Eprotirome lyckas, Merck-projektet kan omöjligt stå för 10% av börsvärdet. Jag tycker alltså dagens kursfall är större än vad det borde vara. Dock är jag lite passiv för risken för en NE blir bara större för varje vecka som går.

Redeye rekommenderar “Avvakta” i sin analys som kommit under dagen. Det låter som en vettig rekommendation. Jag har en liten post i portföljen, och det kommer jag fortsätta ha, men jag skulle inte lägga några större summor på den aktien i dagsläget. Risken att en nyemmission modell större kommer under hösten är betydande, de har bara kassa för 11 månaders drift kvar, och det börjar bli hög tid att fråga efter mer pengar om de inte lyckas få tag på en partner asap… Skulle de få tag på en partner är självklart potentialen mycket stor, men risken för en NE finns där, och är säkert 50/50 just nu… Minst…


Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
11 years ago

Tror en ensam NE är högst osannolik, skulle sänka förtroendet ytterligare och en NE skulle då säkerligen endast levereras med info om EMA godkännande, ett eller flera avtal samt klargörande angående budget och prissättning av Epro.

Peter Östling(Krax/Mahler) skrev en liten update på Redeye idag som kan vara läsvärd, länk här http://www.redeye.se/analys/karo-bio/35762

Han pratade tidigare imorse om att MK-6913 skulle ha stått för 20% av värdet men reviderade det till 1,5% i sin Redeye update vilket känns närmare sanningen. Dagens reaktion var definitivt en överreaktion och är mer ett bra tillfälle att handla Karo till en billig peng. Men visst, som du säger, det är väldigt osäkert om vad som faktiskt kommer hända men jag tror ej att du behöver oroa dig för en ensam NE som sänker kursen. En NE skulle ge dig chansen att fylla på när de samtidigt klargör alla obesvarade frågor så jag ser det ej som något dåligt så länge man är långsiktig.

Anonymous
11 years ago

Hej, tror som du skriver att de sannolikt gör en NE i kombination med något annat, och sannolikt/förhoppningsvis med en partner.

Kan mycket väl vara ett bra tillfälle att köpa in sig i Karo nu om man inte har aktier sedan tidigare, men känns tryggare att invänta lite mer information innan man (läs jag) ökar. Men som sagt, dagens reaktion är kraftigt över driven. Tack för bra kommentar! Och äntligen fick jag reda på namnet bakom Krax/Mahler :-) Brukar alltid läsa hans analyser/kommentarer, de är alltid läsvärda.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x